recept | vegan pompoen-zoete aardappelsoep

recept | vegan pompoen-zoete aardappelsoep | green and the cities
Geen idee wat je moet koken? Check dan eens wat er voor groente “in het seizoen” is en ga daarmee aan de slag! Nu het toch echt herfst is, is het helemaal tijd voor pompoen. Heb jij nog zo’n mooie liggen van Halloween? Dan kun je hem helemaal gebruiken! Ik vond een heerlijk recept van Nigella “the food goddess” Lawson op internet die perfect is voor de guurdere dagen, met als verrassingsingrediënt…… kaneel! Letterlijk hartverwarmend!

Zoete pompoensoep: ingrediënten

  • 500 gram schoongeboende of biologische zoete aardappelen, in parten en zonder pitten (niet weggooien!)
  • 1 schoongeboende of biologische (fles)pompoen, in parten of schijven
  • 2 à 3 uien, in parten
  • 2 à 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 ½ liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Een pakje sojaroom
recept | vegan pompoen-zoete aardappelsoep | green and the cities

Verder ook wel handig:

  • Ovenschaal of braadslede
  • Blender of staafmixer
  • Een grote soeppan

Zoete pompoensoep: bereidingswijze

Het maken is super simpel, je hebt alleen wat tijd nodig! Verhit je oven voor op 200˚C. Leg de pompoen, zoete aardappel, ui en knoflook in de schaal of braadslede. Bestrooi met de kaneel en nootmuskaat en maak af met een royale scheut olijfolie. Zet 1 tot 1 ½ uur in de oven totdat alles zacht is geworden. recept | vegan pompoen-zoete aardappelsoep | green and the cities Scheid de pompoenpitten van de zaadlijsten. Maak een beetje schoon en bestrooi met paprikapoeder en wat zout en eventueel olijfolie. Rooster ongeveer 20 minuten en je hebt een lekkere en gezonde snack. Dit kan ook ongekruid voor door je eigengemaakte granola. Pureer de helft van de groenten met ene halve liter bouillon tot een gladde puree. Doe dit in de pan en herhaal. Schenk de laatste halve liter bouillon in de blender of kan. Zet het apparaat weer aan, en schenk de vloeistof bij de pompoen-puree. Zo heb je alle smaken bij elkaar. Je kunt alles nog even verwarmen en eventueel laten indikken. Serveer met een royale scheut sojaroom en enjoy! recept | vegan pompoen-zoete aardappelsoep | green and the cities Wat is jouw favoriete gerecht met pompoen? Liefs José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *