[recept] veganistische courgettesoep

Om zo min mogelijk milieubelasting te veroorzaken kook ik nu een aantal maanden wekelijks vegetarisch. Maar sinds een innerlijke discussie ben ik tot de conclusie gekomen dat veganistisch koken hier het beste aan bijdraagt. Daarom kookte ik een zomerse, veganistische courgettesoep. 

Gezien het succes van mijn uiensoep op de verstokte vleeseters leek het mij het veiligst om maar weer voor een soep te gaan. Dit recept is geïnspireerd door het Vegetarisch basiskookboek van Sonja van de Rhoer.

Veganistische courgettesoep
met paprika op olie

Drie personen kunnen hiermee lunchen of, met een mandje brood erbij, dineren

Ingrediënten:

1 grote courgette
2 sjalotjes
100 ml sojaroom (meer kan ook voor een nog romigere smaak)
750 ml groentenbouillon
Paprika op olie (voor meer bite zongedroogde tomaatjes)
Peper en zout

En verder is een staafmixer of keukenmachine ook wel handig.

Bereidingswijze:

Snij de groenten in kleine stukjes. Fruit de ui licht aan en voeg dan de courgette toe. Laat dit samen een paar minuutjes bakken.

Voeg de bouillon toe en laat het een paar minuutjes koken. Pureer daarna alles. Wil je wat meer bite, hou dan een gedeelte van de groentes apart en voeg deze aan het eind weer toe. Schenk vervolgens de sojaroom erbij en kruid op smaak met de peper en het zout.

Snij de paprika in mooie reepjes, bouw hier in een soepbord of –kom een torentje van en schenk de soep er voorzichtig naast. Serveren maar!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *