[report] catwalk afw kleurt “groen” tijdens fashion weekend

Vanaf komend weekend is het weer tijd voor Amsterdam Fashion Week! Zoals je vrijdag al kon lezen, kreeg het “gewone” publiek afgelopen weekend een voorproefje door middel van pop-up catwalks en andere evenementen. O My Bag, studio JUX en OAT Shoes waren de duurzame vertegenwoordigers die van tijdschriften Marie Claire, Fab en Grazia de kans kregen hun tassen, kleding en sneakers aan de man te brengen. Een report.

 

studio jux

First up was studio JUX. Als veteraan op Amsterdam Fashion Week – dit is al het derde seizoen voor het fairtrade merk met ateliers in Nepal – opende studio JUX namens de groene merken het fashion weekend. De zonnige kleuren van de vorige collectie kwamen deze keer ook weer terug. Perfect! Voor een korte video bekijk je deze instagram-video van EcoBlogger Irene Dirks.

Links ontwerpster Carlien Helmink, rechts directeur AFW Carlo Wijnands

o my bag

Als tweede faire label waren de spotlights gericht op O My Bag. Dit accessoiremerk heeft mooie tassen voor de working lady van eco leer. Super mooi, ze staan zeker op mijn wish list! Bekijk ook deze instagram-video van Eco-Blogger Irene.

Oprichtster Paulien Wesselink backstage

oat shoes

Een mooie look is natuurlijk niet af zonder sneakers, en laat OAT Shoes daar nou zijn specialisatie in hebben! Deze bloeiende schoenen – letterlijk, want na gebruik stop je ze in de grond en geven ze je wilde bloemen terug – stonden erg mooi aan de modellen. Misschien nog wel een puntje: graag ook voor veganista’s! Ook hiervan heeft EcoBlogger Irene een instagram-video gemaakt.

Oprichter Christiaan Maats

Foto’s: Irene Dirks, studio JUX, O My Bag.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *