report | damn food waste

De laatste tijd zijn mijn lief en ik, deels ook onder het mom van onze staycation, naar een aantal food festivals gegaan zoals het Trukin’ Food Festival. Echt helemaal leuk! Zondag bezochten we het DAMn Food Festival, waarvan je ook al wat hebt kunnen zien in mijn Editor’s Look en via Instagram. Je weet misschien dat er heel veel voeding bij ons in de prullenbak terecht komt, maar wist je dat heel veel eten de supermarkt niet eens bereikt? DAMn Food 

Waste komt op voor de kromkommers en “onverkoopbaar” fruit en organiseerde dit jaar het DAMn FoodWaste festival in Rotterdam. Lekker om de hoek dus!

Om de één of andere reden dachten wij dus dat we naar de Binnenrotte moesten lopen, maar daar aangekomen werden we doorverwezen naar plein 1940 (achter het Maritiem Museum). Van een afstandje zag het er nog een beetje doods uit en dachten we met een kwartiertje weg te zijn, maar uiteindelijk zijn we zo’n drie uur op plein 1940 geweest. En dat had een reden dus!

Overal waren er leuke standjes! Wat je allemaal kon eten? Tomatensoep, pasta, aardappelsalade, tomaatpaprikasoep, diverse sapjes met verrassende combinaties (zoals appel-peer-rode peper), discosoep, spinaziefrittata en ga zo maar door! En ook was er genoeg om mee te nemen. Werkelijk, we kwamen thuis met een boodschappentas vol met “afgedankte” en “geredde” tomaten, paprika, aubergine, ananasfruit, pinda’s, pecannoten en handige tools zoal een doggybag en een handig eetmaatje (uitgereikt door Pierre Wind, waarmee je handig pasta en rijst kan doseren per persoon).

discosoep

wat een schattige aubergine hè? wie wil deze nou niet?!

tomatensoep

Maar ik was helemaal in mijn element tijdens de workshop wormenhotel maken. Hoe gaaf?! Zo kan ik dus mijn afval reduceren en zelf compost maken!

Zoals je misschien heb gemerkt heb ik me super gemaakt op DAMn Food Waste. De hele middag proeven en eten én heerlijk aan de slag… ja dat is helemaal mijn ding! Ik zet hem zeker weer voor volgend jaar in mijn agenda!

de “oogst” van een dagje #DamnFoodWaste

Een foto die door green_and_the_cities is geplaatst op

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *