[report] duurzamere mode in the conscious experience

Elk jaar komt H&M met een duurzamere collectie gemaakt van ecostoffen. Maar dit jaar pakken ze het grootser aan; met de Conscious Experience ervaar je wat H&M nu doet op het gebied van duurzame fashion, zoals je eerder al kon lezen. Vanmiddag werd de pop-up store ervaring geopend én ontving actrice Tekla Reuten de eerste limited edition zeefdruk op een door haar meegebracht t-shirt. 

Bij aankomst was al duidelijk waar ik moest zijn; een oase van jungleplanten en exotische bloemen omhelsden de ingang van het Amsterdamse pand op de Kalverstraat nummer 101. Nadat op de grasloper – afgezet met rood koord – mijn naam gecheckt was (what a way to feel a somebody!) trad ik de beleving binnen. En dat is ook echt hoe ik het moet noemen. Heen en weer wuivende rietplanten en Strelizia’s (tropische bloemen) gaven echt een jungle experience.

Onder het genot van een biodrankje en (h)eerlijke hapjes kletste ik bij met Marieke Eyskoot (auteur Talking Dress), blogger Irene Dirks (EcoBlogger), Mette te Velde (Strawberry Earth) en Lissete Kreischer (Veggie in Pumps). En ondertussen konden we genieten van het back to nature-gevoel door de groene omgeving, houtsnippers op de vloer (wat was ik blij dat ik geen hakken aan had!) en vers-gemaaid-gras-geurtje.

Zoals al eerder gezegd was ook Thekla Reuten aanwezig. Zij opende de experience en nam als eerste een geüpcycled ontwerp in handen: op een oud t-shirt, meegebracht door de “de Green Film Making Competition”-ambassadrice, werd een zeefdruk op waterbasis gedrukt. “Ceci n’est pas une fraise” viel te lezen, refererend aan de samenwerking van H&M met Strawberry Earth én het overbekende schilderij “Ceci n’est pas une fume”..

Thekla Reutel (links) en Mette te Velde

 

Wat is Thelka trouwens oprecht aardig zeg! Niet te beroerd om anderen voor te gaan, dankbaar als je haar ergens bij helpt, ontzettend vriendelijk… En natuurlijk killer in deze jurk uit de Conscious Exclusive Collection van H&M!

dit wordt dé nieuwe lbd (little black dress)!

 

En wat blijkt nou? Drukken met verf op waterbasis is goedkoper dan met reguliere verf! Dit wordt alleen helaas niet vaak toegepast omdat het een ambachtelijk proces is, niet geschikt voor lageloonlanden.

Marieke Eyskoot (links) en Mette te Velde

 

Irene Dirks in geruild vest (Little Green Dress) en vintage jurk (Doortje Vintage)

 

Lisette Kreischer draagt stiekem al het eerste shirt

 

Andere bekende namen: Marvy Rieder en blogger Sabrina Meijer (AfterDRK).

Ook kregen we nog een preview van de Conscious Exclusive Collection, de feestjurken- en pakken collectie die ook duurzaam geproduceerd zijn (hierover morgen meer!). Deze collectie heeft mooie details, zoals blote ruggen en franjes aan de mannenpakken. 4 april hangen de mooie jurken en pakken in de rekken van de 4 H&M-filialen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. All I can say: ik hoop dat ik veel bruiloften heb dit jaar!

Morgen kan ook jij een zeefdruk laten maken op jouw oude t-shirt. De experience is nog t/m 31 maart te bezoeken. Kijk voor backstagefoto’s van de opbouw hier.

Related Post

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *