[report] fairminds & etsy papercraft workshop

De Wereldwinkel is niet echt de place to go. Vaak zitten er, wat oudere, dames op een stoeltje achter de toonbank en mag je bij wijze van geluk spreken als er een hollebomen-muziekje aan staat. Maar met de campagne Fairminds hoopt de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels daar verandering in te brengen. In het kader daarvan kon je hier al een aantal reviews lezen van onder andere condooms en sjaals. Ook organiseerden ze gezellige brainstormavonden genaamd de Fairminds Fridays. Ter introductie van de Design Your Own papierkit was José aanwezig bij een PAPERCRAFT workshop georganiseerd door Fairminds en Etsy. Erg gezellig en leuk, zo bleek! Een verslag.   Fairminds & Etsy Papercraft workshop_Poster raam In wat aanvoelt het uiteinde van Rotterdam – een paar stappen doorlopen en je bent in Schiedam – kom ik aan bij de Fruitvis. In dit pand – dat ook door Uit je eigen stad gebruikt wordt – houden Fairminds en Etsy een workshop met daarin papier centraal. Van afgedankte billboards tot nieuwe, zelfontworpen duurzame vellen, papier in vele vormen zal voorbij komen.

kunststudenten en diehard fröbelaars

Ik zit met verschillende creatieve geesten aan tafel. Sommigen komen van kunstschool Willem de Kooning, anderen ken ik uit de gelederen van de Wereldwinkel en wéér anderen zijn diehard papierfröbelaars. Het moge duidelijk wezen; iedereen heeft een andere achtergrond.

mijn lieve Wereldwinkel-collega Ellen

  Op iedere werkplek staat een rechthoekige kartonnen doos klaar. Zou deze doos ook duurzaam gemaakt zijn? Over de inhoudt hoef ik me in ieder geval geen zorgen te maken; van olifantenpoep tot oude kaarten, elk papiertje heeft een verhaal dat te lezen staat op de “inhoudsopgave” bovenop een mooi, in zwart vloeipapier ingepakt pakketje in de doos (en achteraf ook op de onderkant). De inhoudt blijkt per doos ook nog wel eens te verschillen.

genoeg rendieren

Als warming-up krijgen we steeds tien minuten de tijd een bepaald iets te tekenen. Van trein en huis tot knoflook. Uiteindelijk blijkt dit een soort inspiratieronde te zijn voor ons 2D-ontwerp: een soort collage waarbij we gebruik mogen maken van onze papiertjes. Het rendier uit de voorbereidingsronde inspireert mij en met mij velen. Fairminds & Etsy Papercraft workshop_Mijn resultaat

wat geeft de gek er voor?

Na een uurtje knutselen komt het moment der waarheid: wat gaat de gek geven voor jouw kunstwerk? Met verschillende post-its – elke kleur vertegenwoordigd een bepaalde waarde – geven we aan wat we in de Etsy-shop zouden geven voor het papierwerk. Er is (haast) geen enkel kunstwerk zonder de roze, gele en oranje plakpapiertjes! Fairminds & Etsy Papercraft workshop_Tafel na afloop Ik vond het een leuke workshop, en ik hoop dat er nog vele komen. Zo ja, dan beveel ik hem van harte aan! Foto José: Fairminds

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *