[report] josé op afw s/s 13

Zoals je misschien wel meegekregen hebt was het afgelopen week tijd voor Fashion Week in Amsterdam. Al hoewel deze modeweek lang niet zo hooggeplaatst is als, laten we zeggen, die van Parijs, New York en Londen, toch waren er verrassingen. Marga Weimans had een spetterend debuut. Ook in het duurzame segment gebeurde er genoeg. José was ook op AFW en deelt jullie haar belevingen.

Dit is mijn tweede fashion week, en ik begin steeds bekender te worden met het hoe en wat. Natuurlijk zijn er de shows, waar het ook een kwestie van zien en gezien worden is, maar DOWNTOWN, het officieuze programma waar ie-der-een bij aanwezig kan zijn, is misschien net zo belangrijk én duurt ook een stukje langer.

Zo zijn er Green Hotspots, zoals winkels, hotels en workshops, door de hele stad heen. Ik nam een kijkje bij GUUS, een supercoole winkel voor iedereen “keen on green”. Ik was op slag verliefd op een laptoptas van KAZMOK, gemaakt van transportbanden. Ook een lamp gemaakt van old skool fietslichten had meteen mijn aandacht.

hoe cool, deze super duurzame fiets net buiten GUUS?!

 

The Green Collective Exposition showt alles van de afgelopen seizoenen aan duurzame ontwerpwedstrijden. Hier zag ik met eigen ogen jurken van Winde Rienstra en Elsien Gringhuis. Erg mooi!

witte jurk van Winde Rienstra op The Green Collective Exposition

 

Ook bezocht ik voor good2b.nl de show van Studio JUX. Als recentste winnaar van van The Green Fashion Competition (dat voorlopig niet terugkeert op AFW) had dit fairtrade modemerk een eigen show bij de Young Professionals. Zeker een succes gezien de front row!

met mijn vintage eighties pencil skirt pakje voelde ik me a million bucks!

 

de front row met v.l.n.r.: Carlo Wijnands (programmadirecteur AFW), Debby Gerritsen (Vega magazine), Michou Basu (De Telegraaf), Bastiaan van Schaaijk (Jackie). Ook gespot: Lonneke Engel, Imke, Mette te Velde (Strawberry Earth), Laura de Jong (FreeFashionChallenge).

 

Ik ben benieuwd wat Amsterdam Fashion Week in januari te brengen heeft!

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *