[report] the conscious exclusive collection

Ben jij al bij de Conscious Experience geweest? Gister was de opening van deze belevingswereld waarin je H&M’s duurzame strategie kan beleven en natuurlijk was Green and the Cities erbij, zoals je al kon lezen. Daar werd ook de Conscious Exclusieve Collection gelanceerd, de partywear met een duurzaam tintje die echt rodeloperwaardig is. Vandaag krijg je al een sneak preview van deze collectie die 4 april in vier geselecteerde winkels hangt.

Al eerder lanceerde H&M een duurzame feestcollectie, en ook deze lente kun je je in een duurzame outfit hullen. Vanessa Paradis is het boegbeeld van deze mainstream collectie. Tijdens de opening van de Conscious Experience liepen de H&M-medewerkers (shirts) én Strawberry Earth’s Mette te Velde (broek en sjaal) in deze lentelijn.

Op de geïmproviseerde catwalk (een pad van houstnippers) showden de modellen (in onmogelijke hakken voor deze ondergrond) de partykleding van de Conscious Exclusive Collection. Erg hebberigmakend, en zeker geschikt voor chique evenementen zoals aankomende (film)premières en bruiloften. Vooral de zachtroze jurk met blote rug wil ik zo in mijn kast hebben (om hem vervolgens nooit te kunnen dragen..).

Thekla Reuten in LBD met wit accent

Een kimonojas over een peplum top met lange achterkant en 7/8 sigarette pantalon

Zwarte cocktailjurk met franjes

Wit double breasted pak met wijde broek (biologisch katoen)

Zwart driedelig rock ’n roll pak met franjes aan de mouw, smalle pantalon en geïntegreerde das

Lange zachtroze avondjurk met blote rug (gerecycled polyester)

Wel erg verrassend dat juist nu deze collectie in de winkels komt. Met de hollywood- en dandystijl zou ik de kleding juist rondom het feestseizoen introduceren. Maar aan de andere kant is het, juist nu er weinig partywear in de winkels hangt, mooi om te zien dat de feestkleding bij H&M duurzamer is.

4 april hangt de gehele collectie in de filialen Amsterdam de Dam, Amsterdam Kalverstraat, Den Haag Wagenstraat en Rotterdam Beursplein en is hij online te koop. Binnenkort meer info!

Wat vind jij van deze collectie? Vind je het een goede stap of greenwashing? En wat is jouw favo outfit?

————————————————————————————————————————————————

P.S.: Inmiddels heeft de Schone Kleren Campagne haar pijlen gericht op H&M omdat het niets doet aan haar arbeidsvoorwaarden. Lees hierover meer in hun artikel Conscious Collection – Unconscious kledingarbeiders.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *