[report] vintage zoeken in de ij-hallen

Kennen jullie de IJ-hallen? Ik had er al veel mooie verhalen over gehoordvan verschillende bloggers en vrienden , maar had nog nooit deze grootste overdekte vlooienmarkt van Europa bezocht. Meestal ben ik in het weekend namelijk niet in de buurt. Maar een weekendje bij paps en mams viel, how convenient, samen met een weekend IJ-hallen en dus trommelde ik broertjelief en diens vriendin op om gezellig te gaan shoppen, struinen en kijken. Een verslag van mijn eerste keer IJ-hallen.

betalen om te mogen winkelen?

Eigenlijk is het best wel raar dat ik hier nooit ben geweest. Het ligt praktisch om de hoek; met mooi weer zoals vandaag is het prima te fietsen. Wat me ook wel een beetje tegenhield is de entree van € 4,50. Betalen om te mogen winkelen? Maar met alle leuke verhalen én de wetenschap dat elke (fair) fashionista de IJ-hallen trouw bezoekt toog ik naar het steeds hipper wordende Amsterdam-Noord.

Dat was nog niet zo makkelijk! Ik was al verbaasd door het gratis parkeren, maar had niet in de gaten dat dit ook wildparkeren betekende. Wat een zoektocht! Uiteindelijk heb ik mams koekblikje voor een garagedeur neergezet (met een bordje “wegsleepregeling), dus maar hopen dat het parkeren uiteindelijk niet toch erg duur blijkt te zijn!

scheepswerfverleden

Dat de IJ-hallen op een voormalige scheepswerf staan is goed te merken aan de grootte van de loods en de tekst “Netherlands Shipbuilding Company” oftewel de NDSM (Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij). Binnenin herinnert een achtergebleven hijskraan aan het werfverleden van de loodsen.

van vintage tot do

Maar terug naar de reden dat ik er was: de beloofde tweedehands en vintage voor een noppie. Veel heb ik helaas niet gezien doordat de “jongelui” (zoals ik broertje en vriendin altijd liefkozend noem) als razende reporters te werk gingen.

vintage voor vijf euro? yeah right!

 

van Gerard (op plaat) tot Do (in real life), ook BN’ers weten de IJ-hallen te vinden!

 

later, als ik een groot huis en geld heb…

Af en toe viel mijn oog op iets interessants, van oude poederdoosjes zoals ik er eentje van mijn grootmoeder heb en eighties oorbellen waarvan ik een paar gekocht heb tot een hele mooie antieken platenspelerkast. Later, als ik een groot huis en geld heb…

Omdat ik niet veel te besteden had en ik niet echt op mijn gemak kon kijken heb ik buiten die oorbellen om niets meegenomen, behalve het voornemen om volgende keer (6 en 7 april) weer eens te kijken. Dan is de markt trouwens ook buiten!

nu stonden er alleen wat meubels buiten. laat het maar niet regenen!

 

Oh trouwens, ook voor niet-Amsterdammers en mensen van verder weg zijn de IJ-hallen goed te bereiken! Met het OV ben je er zo. Aanrader is de pont die gratis is en een mooi zicht op de stad geeft. Over de bereikbaarheid, ook met de auto, lees je meer hier.

IJ-hallen
Noord 1
Tt. Neveritaweg 15, Amsterdam

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *