review | consol solar jar: weckpotlicht op zonne-energie

Een paar maanden geleden kreeg ik vanuit Duitsland een mailtje: of ik de Consol Solar Jar wilde uittesten. Nou, dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. En een week laten werd hij dan netjes afgeleverd: een weckpot (nu überhip onder de foodies als smoothiebeker) met ledlampjes die zich oplaad via zonne-energie. Ik testte hem uitgebreid uit en ben nu helemaal fan van dit functionele en toch ook mooie potje!

Deze esthetisch leuke gadget is eigenlijk een kleine vorm van derdewereldhulp. In de sloppenwijken van Zuid-Afrika hebben ze geen elektriciteit, maar natuurlijk zon in overvloed. En zo werd al snel de Consol Solar Jar geboren: de zon van overdag werd opgevangen, zodat de mensen ’s avonds licht hadden. Door dit project hebben 25 mensen werk gekregen.

Maar een mooi verhaal is natuurlijk niets zonder een mooi product. En dat is de Consol Solar Jar zeker. Het klinkt zo simpel, een weckpot met zonnepaneeltjes en wat ledlampjes. Maar je kunt dit litertje licht zo mooi maken als je wilt. In de wintermaanden vulde ik de weckpot met dennenappels, eikeltjes en andere droogsels die ik tegenkwam. En nu het weer mooier weer wordt, vul ik de Solar Jar met zand en schelpen. Wel kwam ik er proefondervindelijk achter dat de zonnepaneeltjes echt direct zonlicht nodig hebben. Zet dat mooie potje dus op de tuintafel en geniet er ’s avonds urenlang van!

De Consol Solar Jar kost € 29,90 en is via de website en o.a. bespaarbazaar.nl te bestellen.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *