[review] moringa milk body lotion van the body shop

Als blogger krijg je nog wel eens een goodiebag vol met verrassende spulletjes. Soms ben je niet weg van wat er allemaal in zit, maar soms passen producten prima in jouw straatje. Als EcoFab blogger ben ik kritisch over wat ik gebruik! Zo ook de bodylotion van The Body Shop die ik bij het event van Packmee kreeg. En met het mooie weer en een vakantie in het verschiet wist ik dat ik deze bodylotion uitvoerig voor jullie kon testen!

Wat een mooie flacon heeft de Moringa Milk Body Lotion! Door het handige spraypompje kun je zonder problemen jouw hele lichaam hydrateren. Net als zonnebrand tegenwoordig! Handig om te verspreiden, alleen niet als je hand een beetje vettig is. De lotion belooft snel in te trekken en dat doet hij zeker! Door het geurtje kom je ook helemaal in zomerse sferen. Ik moet weer helemaal denken aan mijn vakantie/honeymoon op Rhodos!

Door de verschillende oliën en vitamine e krijgt mijn huid helemaal een oppepper, en dat kon ik wel na dagen op het strand en in de zon! Ik heb twee weken lang alleen mijn linkerarm en –been ingesmeerd, maar heb niet het idee dat het op de lange duur voor een betere huid zorgt. Maar eigenlijk geloof ik daar niet helemaal in. Ik bedoel, zo diep kan iets dat je op jouw huid smeert toch niet komen, lijkt me? The Body Shop adviseert de bijbehorende body butter en beautifying oil te gebruiken voor een beter resultaat.

wat zit erin?

Ingrediënten: Aqua (water), Octyl Palmitate, Glycerin (glycerine), Cyclopentasiloxane, Orbignya oleifera (babassu-olie), Glyceryl Stearate, Moringa pterygosperma (moringa-olie), PEG-100 Stearate, Sesamum indicum (sesamolie), Dimethicone, PEG-40 Stearate, Phenethyl Alcohol, Parfum, Caprylyl Glycol, Cetearyl Alcohol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Disodium EDTA, Sodium Carbomer, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hydroxide, Benzyl Salicylate, Geraniol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Tocopherol (vitamine E), kleurstof: CI 19140.

The Body Shop streeft ernaar om minstens 80% Community Fair Trade (het eigen eerlijke handelsprogramma van The Body Shop)  ingrediënten te gebruiken. In deze bodylotion zit biologische Community Fair Trade-babassu-olie uit Brazilië. ‘De “babassu-notenkrakers” uit Marnhão verzamelen en breken de noten met de hand, welke koud-geperst worden om de olie te verkrijgen. Door deze handel hebben de leden van de COPPALJ coöperatie een stabiel inkomen. Ook helpt het ontbossing tegen te gaan waardoor de flora en fauna in dit gebied in stand kan blijven.” Aldus de website van The Body Shop.

meer info

De Moringa Milk Body Lotion zit in een flacon van 250 ml. Voor € 10,- koop je deze fles bij een winkel van The Body Shop of op thebodyshop.nl.

Wat is jouw lievelingsproduct van The Body Shop?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

2 Comments

    • Hi Shanna,

      Natuurlijk heb ik het liefste een zo puur mogelijk product, maar ik vind het best moeilijk om producten te vinden die vrij zijn van alle “veelbesproken” stoffen die ik gewoon om de hoek kan kopen en die binnen een klein budget passen. Heb jij misschien suggesties?

      Liefs, José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *