review | vegan saai? niet met lisette kreischers kookboek plant power!

Lisette Kreischer - Quinoa Cherry Break
Lisette Kreischer - Quinoa Cherry BreakIk ben helemaal fan van Lisette Kreischer. Niet alleen heeft ze (volgens mij) gezorgd voor één van mijn favo woorden – EcoFab – maar ook laat ze zien dat veganistisch eten een feestje op je bord kan zijn. Met enthousiasme gebruik ik haar kookboek Ecofabulous koken in alle seizoenen regelmatig ter inspiratie, als naslagwerk maar bovenal: om (h)eerlijk mee te koken. Daarom ben ik nu zo enthousiast over haar nieuwste kookboek Plant Power.
Een fruitige Beauty Berry Booze, een super healthy & delicious Dutch Weed Burger; trendsetter Lisette Kreischer bewijst met haar verassend lekkere recepten once and for all dat je ook als vega, flexitariër en vegan een heerlijk en fabulous lifestyle kunt hebben. En gezond, want als bijkomend voordeel vind je je natuurlijk gewicht. Handig ingedeeld per seizoen, met recepten voor heel de dag. Bewust eten was nog nooit zo lekker: power to the plants!
Plant Power - Lisette Kreischer Het kookboek is handig opgedeeld in seizoenen. Ideaal omdat je zo het hele jaar door afwisselend eet en lekkere seizoensproducten kunt gebruiken. In ieder seizoen kun je simpel kiezen voor de drie hoofdmaaltijden – ontbijt, lunch en diner – of jezelf verwennen met een snack. Maar er is meer: naast recepten krijg je ook nog eens gezondheidstips en – heel handig! – tips voor bewegen en ontspanning. Aha, een echt lifestyleboek dus! Mooie plaatjes zorgen ervoor dat het water je in de mond loopt. Een mooi design, van stempels en leuke kleurtjes tot inspirerende foto’s en verschillende lettertypes, zorgt ervoor dat je blijft bladeren. En met heerlijke namen zoals Scrambled No-Egg en Beauty Berry Booze kun je niet wachten om aan het koken te gaan! Speciaal voor mag ik jullie nu twee recepten uit Plant Power van Lisette Kreischer geven!

Courgettepasta met waterkerspesto (pagina 160)

Lisette Kreischer - Courgettepasta met waterkerspesto

Courgette"pasta"

  • ½ courgette (zo jong mogelijk)
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 zongedroogde tomaten
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 klein lente-uitje,
  • in ringetjes gesneden
  • 10 g pijnboompitten
  • klein handje basilicum,
  • in reepjes gescheurd
  • zeezout
  • snuf paprikapoeder
  • sap van ¼ citroen
  • scheutje olijfolie

Waterkerspesto

  • 30 g waterkers
  • 10 g basilicum
  • 25 g walnoten
  • 10 g pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook
  • ½ el citroensap
  • 30 ml olijfolie
Was de courgette en rasp/schaaf deze met de mandoline in fijne spaghettislierten. Was de cherrytomaten en snijd ze samen met de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng in een kom de courgetteslierten met de knoflook, lente-ui, stukjes tomaat, pijnboompitten en het basilicum. Roer het geheel goed door en breng op  smaak met zeezout, paprikapoeder, wat citroensap en een scheutje olijfolie. De salade is zo al heerlijk, maar om hem echt af te maken kun je hem serveren met een flinke schep waterkerspesto! Blend voor de pesto in een keukenmachine de waterkers met het basilicum, walnoten, pijnboompitten, knoflook en citroensap. Giet al mixend druppelsgewijs de olie toe en pureer tot een gladde pesto. Gebruik voor deze salade één flinke schep pesto. Berg de rest op in een kunststof bakje en gebruik de volgende dag op een dikke snee zuurdesembrood met wat plakjes tomaat en komkommer.

Opties:

  • Gebruik 1 pruimtomaat in plaats van de cherrytomaatjes.
  • Geen zin in waterkerspesto? Wat geroosterde pijnboompitten en tuinkers is ook heerlijk, en lekker makkelijk!
  • Voeg extra olie en sojaroom toe aan de waterkerspesto en je hebt een overheerlijke saus voor bij een salade van quinoa, kamut, zilvervliesrijst of de couscoussalade.
  • Serveer deze salade met rijstwafels voor een iets vollere maaltijd.
koolhydraten 12% eiwit 11% vet 77%

Quinoa Cherry Break (pagina 150)

Lisette Kreischer - Quinoa Cherry Break
  • 50 g quinoa
  • 225 ml sojamelk
  • 30 g rozijnen
  • 1 tl vanillepoeder
  • 20 g amandelen
  • rasp en sap van ¼
  • limoenschil
  • ½ el gebroken lijnzaad
  • 5 kersen, gewassen en
  • ontpit
  • 1 el kokosrasp
  • ¼ el kokosvet
  • ½ el rijststroop
Doe de quinoa in een pan en overgiet met de sojamelk. Kook de quinoa al roerend in ongeveer vijftien tot twintig minuten gaar (test even of het gaar is door op wat quinoa te kauwen). Voeg de laatste vier minuten de rozijnen en het vanillepoeder toe. Zet het vuur uit en laat de quinoa even afkoelen (ongeveer vijf minuten). Hak ondertussen de amandelen in grove stukken en rooster ze licht in een koekenpan. Roer de amandelen, limoenrasp en -sap, lijnzaad, kersen, kokosrasp en het kokosvet door de quinoa en besprenkel met wat rijststroop.

Opties:

  • Voeg 1 eetlepel geweekte gojibessen aan de pap toe (week ze daarvoor vijf minuten in wat warm water en giet af) na het koken.
  • Gebruik 1 kleine eetlepel kokosbloemsuiker in plaats van rijststroop.
  • Vervang de kersen door bramen of frambozen.
  • Gebruik in plaats van sojamelk, haver-, rijst- of amandelmelk.
koolhydraten 47% eiwit 9% vet 44% Plant Power koop je voor € 24,95 bij de betere boekhandel of simpelweg via Bol.com. Liefs, José Foto's: Kosmos Uitgevers

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *