ribben tellen & dat eeuwige loshangende vel | #fitmommy

Deze week mag ik mijn op één na laatste stempeltje halen bij de sportschool. Dat betekent dat ik twaalf weken in de sportschool ben geweest. Niet dus dat ik twaalf weken ben begonnen met sporten, maar twaalf weken van sporten dus. Ik gunde mezelf een kleine break met onze vakantie en één week lukte het niet om naar de sportschool te gaan. Desalniettemin ben ik enigszins tevreden met het resultaat. Tijd voor een update dus.

First things first: de cijfers. Wat heeft al die weken sporten en sporadisch op mijn eten letten opgeleverd? Ik zit zowaar onder die magische 65 kilo. Ik kan me niet heugen dat ik daaronder zat. Ik merk dat ik wat vetmassa kwijt ben want ik kan nu af en toe ribben tellen op mijn borst. Het is dus waar wat ze zeggen: het komt er als eerste aan op je heupen en gaat er als eerste af van je borsten.

Een aantal weken geleden onderwierp lief mij aan een confronterende vetmeting. Alles werd opgemeten en nauwkeurig genoteerd. Het hebben van een PT’er (Personal Trainer) als hubbie heeft zo zijn voor- en nadelen…

Mijn buikje ziet er bij tijd en wijle beter uit. Uitgezonderd van een aantal avonden met food baby’s, waarbij ik wel moet bekennen dat daar een overvloed aan vlees mee gemoeid is. De hoop op een blokjesbuik heb ik nooit gehad, maar is nu zeker wel een beetje vervlogen. Mijn buikvel is nou eenmaal uitgerekt (met mooie striae als gevolg) en zal dus nooit helemaal strak zijn. Ik zie het als de ballon die Marius een week geleden kreeg en er nu verrimpeld bij ligt. Maar dat is niets dat niet met wat corrigerende onderrokjes verbeterd kan worden.

Om het trainen wat leuker te maken (en stiekem ook omdat ik hoop dat het me motiveert om te werken aan een respectabel buikje) heb ik een mooie sportbh/top gekocht. Een workout wordt toch wat leuker als je er leuk uit ziet. In ieder geval, dat hoop ik dan maar…

Je leest het: het blijft work in progress. Maar ik ben ook niet iemand voor “snelle oplossingen”. Ten eerste omdat ik niet zo’n harde discipline heb dat ik kan knallen. Ten tweede omdat ik duurzaam als een breed begrip zie. Duurzaam gaat ook over het letterlijke, de lange termijn. En dat is toch wat we uiteindelijk willen? Ik in ieder geval wél.

Liefs, José

Foto: Public Domain Pictures

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *