rode loper oscars kleurt wederom groen

De Oscars staan, naast de films die het onderwerp van deze awardshow zijn, misschien wel meer bekend als de grootste modeshow in de filmindustrie. De vraag die alle journalisten stellen, is ‘who are you wearing’, in plaats van ‘wat is je laatste filmproject’. Misschien een beetje raar, maar heerlijk om je aan te vergapen. Ook wij genoten van de mooiste jurken (waarvoor we natuurlijk nooit een gelegenheid voor hebben) én spotten een aantal ecoista’s onder de fashionable vrouwen. Net als vorig jaar kleurde de rode loper van de Academy Awards dus groen.

Het was laat, maar het was zeker de moeite waard om voor op te blijven. Want zo hoor je opeens Helen Hunt – echt de moeite waard in The Sessions! – verklappen dat haar jurk helemaal niet couture is. Nee, zij draagt gewoon een H&Mmetje. Alhoewel, “gewoon”… Het was een lange nachtblauwe jurk uit hun Conscious Collection.

En Bond-girl Naomie Harris droeg een gouden japon waarin ze met gemak Angelina Jolie verslaat en de nieuwe “leg”. Deze jurk is ontworpen door de Ghanese ontwerper Michael Badger. Hij won met dit ontwerp de Red Carpet Green Dress wedstrijd waarmee zijn duurzame jurk dus de rode loper op mocht. Niet alleen is de gouden japon Cradle to Cradle gecertificeerd – dat betekent dat alle grondstoffen weer opnieuw gebruikt kunnen worden – de ritsen zijn van gerecycled materiaal, de glazen kralen zijn vintage en de andere versieringen zijn gemaakt van oude snoeppapiertjes. Hoe cool?!

Miss Green Carpet Livia Firth ook een mooie japon gisteravond. Zij was aanwezig bij het Annual Elton John Aids Foundation Academy Awards Viewing Party – een hele mond vol! – in een lokaal gemaakte jurk van GOTS gecertificeerde zijde van Emilia Wickstead.

Alhoewel er véél meer jurken zijn gedragen begint er ook in Hollywood steeds meer aandacht voor duurzame mode te komen. Zo droeg Anne Hathaway vegan schoenen van Giuseppe Zanotti. Het is een begin, maar er is nog een eind te gaan.

Welke jurk is jouw favoriet?

Foto’s: Ecouterre (Helen Hunt en Naomie Harris), Eco Age (Livia Firth) en Lincoln Blues via Flickr (Oscars)

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *