say yess to the dress: huur de perfecte jurk

Nu één van mijn besties de trouwklokken al hoort luiden, beginnen bij mij de bruidskriebels al weer heerlijk toe te slaan. Stiekem (nu dus niet meer zo geheim) browse ik uren over Pinterest en prik ik alles wat mij inspireert voor haar Flowers & Vintage thema op mijn digitale prikbord. Na het shoppen voor een jurk voor de bride to be (wat een plaatje, ik wil opnieuw trouwen – uiteraard met dezelfde hubbie) is het tijd voor mijn eigen say yes to the dress. Geheel in stijl lijkt het me leuk om ook een preloved jurk te scoren, en wat is er nou duurzamer dan een jurk huren?

lena the fashion library

Okay, bij een rental dress denk je misschien aan oude mode en saaie kleding, maar laten er anno 2017 nou heel mooie iniatieven bestaan. Toeval of niet, maar vandaag lanceert LENA the fashion library haar vernieuwde website waarbij je dus, met abonnement óf eenmalig, kleding kan lenen voor diverse gelegenheden! Via een kickstarter crowdfunding project hebben de drie zussen plus “bonuszus” Suzanne hun online platform gelanceerd waarbij je kleding vanuit je luie stoel kunt lenen. Mijn favo’s? Een paars peplum cocktailjurkje (€ 10,- voor een week) en een zwarte avondjurk van Filippa K (€ 30,p per week). Ab (eco)Fab!

46 dresses

Still gowing strong is 46 Dresses. Stel je voor: een kledingkast met alleen maar pareltjes van jurken in diverse maten. De jurk van jouw dromen kun je huren voor een mooi prijsje en 46 dresses doneert een prachtige jurk aan een dame met weinig besteedbaar inkomen. Dat klinkt toch als een win-winsituatie? Ik heb mijn oog laten vallen op een blauwe kanten tea lenght japon en een roze flowy cocktail jurkje (beiden € 29,- voor een week).

salon heleen hülsmann

Wie online it-girl al een tijdje kent weet haar liefde voor de Salon Heleen, bij het bredere publiek bekend als Salon Heleen Hülsmann. Ik bezocht de salon jáááren geleden en kon het met eigen ogen zien: Heleen heeft een mooie verzameling designer vintage: mode van luxemerken van maximaal een aantal seizoenen oud. Wil jij dus shinen in een couturier zonder dat luxe prijskaartje, dan kun je zeker terecht bij deze boetiek in Amsterdam-Zuid voor een prachtjurk. Je betaalt wel iets maar dan heb je ook wat: bijvoorbeeld een zachtroze paillettenjurk van Dolce & Gabbana (€ 125,- voor drie dagen) of een ensemble van Isabel Marant en Catherine Hammel (samen € 140,- voor drie dagen).

Poeh, dat wordt moeilijk! Gelukkig heb ik nog een half jaartje om erover na te denken… Zou jij een jurk huren en zo ja, welke van deze zes?

Liefs, José

Foto’s: LENA the fashion library, Alice Mahran en Oh Beautiful World voor 46 dresses, Salon Heleen Hülsmann

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *