[review] sea vegetable zeep van lush

Lush staat voor mij synoniem aan badproducten in de vorm van een brok die geen dierproeven hebben veroorzaakt. Maar ervaring had ik niet met dit merk. Dus hoe kom je er dan achter of het wat is? Door het te testen natuurlijk!

hoe groen is het?

De zeep is volgens de website vegan. Wat fijn is dat alle ingrediënten op de webiste vermeld staan met de begrijpelijke naam erachter. Daardoor lijkt de lijst lang, maar het aantal grondstoffen valt reuze mee.

het gebruik

Als eerste staat de Sea Vegetable Zeep klaar in de douche. Het is erg onwennig om de zeep zo over je lichaam in te smeren en het lijkt me dan ook niet fijn om de “bar” met iemand te delen. Wat opvalt is de heerlijk fisse geur. Een beetje citrusachtig. Niet zo gek, want ik zie limoenolie in de ingrediëntenlijst staan. Doordat het in vaste vorm is, gebruik je veel minder. Schuim is blijkbaar niet essentieel. Helaas voelt mijn huid daarna tijdens de verdere douchebeurt wel wat stroef aan. Net zoals wanneer je je handen met een stuk zeep wast.

de verpakking

En dan komt een klein probleem: hoe berg je dit natte en glibberige groene blok op? Onhandig dep ik het stuk droog. Nog steeds vochtig. Dan maar op een stukje wc-papier. Al dat papier lijkt me niet zo duurzaam, maar het zij zo.

eindoordeel

Al met al vind ik het een fijne zeep die ik zeker vaker ga gebruiken. Minpuntje is alleen het opbergen, daar mogen ze wel iets aan veranderen.

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *