seepje wasnoten wassen de wereld schoon

Maanden geleden kocht ik de wasnoten van Seepje bij de Wereldwinkel. Al vaker had ik gehoord van de zeepnoten en als wannabee groentje leek dit me een mooie stap om mijn lifestyle te vergroenen. Zoals je misschien wel weet gaat er aardig wat water in het maken van vloeibaar wasmiddel zitten. En voor zover ik weet zijn er geen fairtrade wasmiddelen op de markt (correct me if I’m wrong!). Vol enthousiasme besloot ik meteen “hardcore” te gaan voor de wasnoten zonder geurolie en vol nieuwsgierigheid draaide ik m’n eerste wasje.

Ik moet bekennen: ik was niet enthousiast over de Seepje wasnoten. M’n was rook niet zo lekker schoon en lief gooide z’n kleding weer sneller in de was voor dat frisse gevoel. Pogingen met zelf toegevoegde geurolie van de Erica natuurdrogist waren ook niet veel succesvoller. Hmm, wat baalde ik daarvan! Ik vind het zo jammer als zo’n mooi en veelbelovend product – in veel landen wassen ze al generaties lang met de zeepschillen – toch niet aan mijn verwachtingen voldoet…


Met de kleine op komst wilde ik de Seepje noten toch nog een tweede kans geven. Het zou een beetje stom zijn om pesticidevrije kleding te “besmeuren” met geurstoffen en dergelijke. Met wat speurwerk op internet had ik een plan van aanpak; ik zette een kookwekkertje om de was, zodra hij gedraaid was, direct uit de wasmachine te halen. En verrek: m’n was rook heerlijk naar lavendel! Vaak genoeg vergeet ik namelijk m’n wasje en haal ik die pas een paar uur later uit de trommel, maar met een regulier wasmiddel bleef alles lekker fris ruiken. Moet je nagaan hoeveel daaraan toegevoegd wordt!

Al met al ben ik dus blij dat ik de Seepje wasnoten een tweede kans heb gegeven. Of je nu kiest voor de wasschillen met bijgeleverd geurolie, of jouw favoriete etherische olie toevoegt, je was ruikt en is heerlijk schoon. Hoeveel druppels precies goed is weet ik niet, maar ik besprenkelde het zakje een paar keer en deed wat druppels in het wasverzachterbakje. Oh, en nog een tip: wees slimmer dan moi en streep af hoe vaak je de noten gebruikt op het bijgeleverde kaartje. Na drie wasbeurten hoor je nieuwe schillen te gebruiken, maar als je zo’n warhoofd bent als ik ga je dat écht niet onthouden…

 

 

Nog even handig om te weten: niet zo’n fan van wasnoten? Seepje heeft ook vloeibaar wasmiddel. De noten komen in de geuren ‘Gewoon neutraal’ (€ 7,95), ‘Ochtend-in-het-bos geur’ en ‘Zomerse vakantie geur’ (€ 9,95), zijn geschikt voor alle soorten was en gaan 30 wasbeurten mee. Het vloeibare wasmiddel is verkrijgbaar voor witte en bonte was in de geuren ‘Vers geperste lente geur’ en ‘Vrij en blij geur’ (€ 9,95) en zijn goed voor zo’n 25 wasjes. Alle wasmiddelen zijn plantaardig en dus veganistisch, al had ik hier nog nooit over nagedacht… Voordeelliefhebbers shoppen een pakket met hun favoriete geur of van alles wat (€ 21,95 – € 37,95).

Zou jij wasnoten uitproberen, of ga je toch liever voor jouw vertrouwde vloeibare wasmiddel?

Liefs, José

Afbeeldingen: Seepje

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *