4x hoe mijn leven op een sex and the city aflevering leek

Je kent het vast wel, van die situaties in je leven die je bekend voorkomen. Alsof je een déjà vu hebt. Bij mij voelt het dus wel eens alsof ik in een aflevering van Sex and the City terecht ben gekomen. Daarom leek het me wel leuk om te kijken hoe deze serie en film misschien wel mijn leven beïnvloed hebben.

miranda: letting the sex go

Big heeft Carrie bij het altaar laten staan. Dus reizen de vriendinnen naar Mr & Mrs Prestons huwelijksreis om Carrie uit haar mexicoma te halen. De dames liggen te zonnen en wanneer ze zich omdraaien valt Samantha’s blik op het pakkie shag dat uit Miranda’s badpak verschijnt. ‘Wax much?’ vraagt de sexbeluste van de vier.

Toen ik afgelopen weekend genoot van family quality time bij de spartelvijver viel mijn oog op wat achterblijvers in mijn bikinilijn. Gelukkig is lief the perfect gentleman en weerhoudt hem dat er niet van om “buiten te lijntjes te kleuren”.

samantha: proud

Even terug naar die bruiloft van Carrie, he. Die zou dus niet zo groot geworden zijn als Carrie niet de perfecte jurk had gekregen: een geweldige bruidsjapon van Vivienne Westwood (een heldin van mij by the way). Remember hoe ze al die “nieuwe vrienden” ontmoet en hoe Samantha, met tranen in haar ooghoek, een foto stuurt naar Miranda die er vanwege werk niet bij kan zijn?

Een paar weken geleden gaf mijn lieve vriendinnetje een optreden als eindexamen voor het conservatorium. Wat een show! Een andere vriendin kon er helaas niet bij zijn dus ik app’te haar een foto van onze meid. En net zoals Samantha moest ik ook een aantal keer slikken…

charlotte: reproductively challenged, not barren

Alles dat Charlotte graag wil is het perfecte plaatje: huisje, boompje, baby. En met Trey aan haar zijde weet ze zeker dat ze haar happily ever after krijgt. Na de complete renovatie van Trey’s appartement is het klaar voor de studeerkamer met een nieuw doel. B-a-b-y. Trey is zo zeker van zijn zaak (no pun intended) dat hij een zilveren rammelaar laat graveren met de tekst “First we had each other, then we had you, now we have everything”. Helaas bleek dat toch niet zo makkelijk als het leek.

Ook bij ons kwam de kinderwens redelijk snel na onze bruiloft, en net zoals bij Charlotte & Trey ging dat niet zo hoepsefloeps als we dachten. Des te magischer is het nu we al tien maanden mogen genieten van Marius. Voor ons geldt dan ook echt: eerst hadden we elkaar, toen hadden we jou, nu hebben we alles!

carrie: an american girl in paris

Je hebt er al over kunnen lezen, over mijn avonturen in Antwerpen. Ik was een dagje lekker alleen op stap, maar net zoals Carrie in de laatste twee afleveringen van de serie had ik niet the time of my life in deze stad. Alles leek me tegen te zitten – merde – en ik miste mensen die belangrijk voor me waren.

Des te fijner was het om – letterlijk en figuurlijk – thuis te komen en hen een dikke knuffel te geven!

Dat waren ze dan, de vier situaties waarin ik me even in de wereld van Sex and the City waande. Ken jij ook dat gevoel van déjà vu? Ik ben benieuwd hoe jouw leven wel eens leek op een aflevering van SatC!

Liefs, José

Foto: Rakkhi Samarasekera

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *