sex and the city: van fashionistas tot recessionistas?

Sex and the City is voor velen een levensveranderende serie geweest. Vrouwen die openlijk over relaties en seks praten, en niet te vergeten: al die mode! Ik moet zeggen dat ik ook wel eens geniet van het terugkijken van de hele serie en films, just for the sake of fashion. Jammer genoeg zie je nooit outfits terug. Styliste Pat Fields houdt niet van hergebruiken, en dus kan ik nooit ab fab inspiratie opdoen hoe ik kledingstukken twee keer kan dragen. Of toch wel..?

De afgelopen maanden genoot ik dus weer eens van ongegeneerd kijken naar seizoen  1 tot en met 6, met als afsluiter film 2 die ik net via internet besteld had. En wat zag ik tot mijn verbazing in SatC2? Dé Dior newspaper dress uit seizoen 3! Blijkbaar werd deze jurk uit de kast getrokken om nog eenmaal te schitteren op het witte doek. ‘ From fashionista to recessionista!’  kopte nydailynews.com. En meteen zie ik daarin inspiratie, want waar Carrie in seizoen 3 de jurk matched met haar Carrie ketting, een roze clutch, en I guess (maar ik weet het niet zeker, aangezien ik het niet kon zien in de serie) sandaaltjes zonder bandjes (très turn of the millennium), draagt ze in de tweede film een statement klavertjevier-ketting en superhoge Louboutins.

Tot nu toe lijkt dat de enige uitzondering op Pat Fields no recycling policy. Maar gelukkig lijkt ze voor accessoires wel een uitzondering te maken.  In seizoen 2 draagt Miranda zowel in aflevering 15 (Shortcomings) als aflevering 18 (Ex and the City) een super coole raffia see though tote.

   

In Sex and the City 1 rockt Carrie aardig wat heels, en gelukkig draagt ze die ook op meerdere gelegenheden. Wat dacht je van de gladiator heels (openingsscène met de grote bloem, het groene ensemble waarin ze het penthouse bekijkt en een outfit met faux (?) fur bomber) en de witte booties (New York Fashion Week, New Year’s Eve en, naar het lijkt, bij de “donutjurk”)?

Hoor hoe Patricia Field niet gelooft in het herhalen van outfits (vanaf 21:43):

Helaas heb ik niet veel meer kunnen vinden. Jammer, zeker zo’n serie die een impact op wat vrouwen dragen had. Hopelijk denken hedendaagse seriemakers en stylisten hier meer over na! Of vind je dat onnodig?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *