[show to watch] something borrowed, something new

Sinds ik vorig jaar december getrouwd ben (en de aanloop daar naartoe) ben ik helemaal in de ban van trouwshows. TLC voorziet me daarin ruimschoots. Maar dit weekend kwam ik wel een heel erg coole show tegen die – zeker – de EcoFab bruiden erg moet aanspreken. Want wat te doen als je budget niet zo groot is, je vintage mooier vindt, je een jurk met een verhaal wil of je (schoon/groot)moeder je haar jukr opdringt? Je ziet het in het nieuwe televisieprogramma Something Borrowed, Something New.

Je kent het ruimpje wel voor de bijgelovige bruid: ‘Something old, something new, something borrowed, something blue.’ TLC speelt daar leuk op in in deze show. In de serie staan aanstaande bruiden voor een dilemma: een nieuwe jurk kopen, of een jurk uit de familie dragen? Twee stylisten gaan aan de slag. De bruid shopt eerst voor een nieuwe jurk, die haar “something new” zal zijn. Tegelijkertijd gaat de andere stylist aan de slag met de oude jurk, en transformeert die tot “something borrowed”.

Het leuke is dat (soms) afschuwelijke jurken – denk eighties met kant en pofmouwen – opeens transformeren in supermooie jurken, en dat de bruid dan opeens met nieuwe ogen naar de oude jurk kijkt. Het is dat mijn moeders trouwjurk verandert is in mijn doopjurk en dat mijn oma’s jurk mij – totally not maatje 34 – echt niet past, anders zou ik zo voor een tweede keer (met dezelfde hoor!) trouwen in een familiejurk! De onderstaande bruid zag ik dus afgelopen zaterdag. Ze koos uiteindelijk de linker, een super mooie jurk gemaakt van een 70’s jurk met hooggesloten hals.

Zou jij in een familiestuk willen trouwen? Of ga jij toch liever voor een nieuwe jurk?

Something Borrowed, Something New, elke dinsdag om 22.00 uur op TLC.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *