sinterklaas | de h’eerlijkste chocolademelk!

Zie de maan schijnt door de bomen… De Sint en zijn vrinden zijn weer in het land! En dat is toch echt het startsignaal voor warme choco met òf zonder slagroom. Jummie! Vandaag test ik voor jullie zowel fairtrade/biologische/vegan chocolademelk als homemade hot chocolate met duurzame chocola.

spelt drink met biologische cacao

Kort geleden kreeg ik deze speltdrink thuisgestuurd en uit-er-aard was ik benieuwd hoe hij het zou doen als basis voor warme choco. Va zichzelf is de “melk” best zoet, waardoor hij mij ideaal lijkt voor “suikervrije” aka ongeraffineerd zoete chocolademelk. En natuurlijk kies je daarvoor de beste cacao en dat is voor mij de UTZ-gecertificeerd cacaopoeder van chocolademerk Australian.

Maak een papje van twee flinke theelepels cacao en een klein beetje water. Verwarm een mok met de speltmelk en schenk dit al roerend op het papje. De warme choco is van nature zoet.

Speltdrink koop je trouwens voor ongeveer € 2,19 bij supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo en de Australian cacao vind je voor € 3,25 bij jouw super.

alpro soya choco

Koud smaakt de sojadrink met chocoladesmaak heerlijk! De zuivelvrije chocodrank is lekker fris en heeft een diepe chocoladesmaak. Helemaal mooi: hij bevat 30% minder suiker dan reguliere choclademelk en heeft geen kleurstoffen. Enjoy plant power dus!

Warm is de soja-chocolademelk prima, maar ergens ver weg proef ik… sperziebonen. Wellicht niet zo gek, gezien de basis van sojabonen. Ik drink mijn Alpro Soya Choco dus liever koud.

Alpro Soya Chocokost ongeveer € 1,60 en koop je bij onder andere Albert Heijn en Jumbo.

tony’s chocolonely chocolademelk

‘Hmm, wat romig!’ is het eerste dat ik denk. Zoals verwacht smaakt hij net zoals je gewend bent van het A-merk.

Opgewarmd is ook ook super lekker. Zeker mijn favo van de warme chocodrankjes! En hij heeft – letterlijk én figuurlijk – geen bijsmaak. H’eerlijk!

Je vind Tony’s Chocolonely chocolademelk in het houdbare chocolademelkschap van o.a. Albert Heijn voor ongeveer € 1,75.

melk met biologische chocolade

Als luxepoes kan ik in deze koude maanden niet zonder melk en pure chocolade. Wanneer één of beiden niet voorradig is, krijg ik het warm en koud tegelijk.

Deze extra pure chocolade van Bio+ heeft een heerlijk bittertje waardoor hij perfect is voor wie niet zo’n zoetekauw is. Verwarm een mok melk driekwart vol en snijdt vijf blokjes chocolade in kleine stukjes. Meng het bruine goud de (bijna) kokende melk en genieten maar!

Bio+ Zwitserse Chocolade Puur koop je voor ca. € 1,15 bij o.a. Jumbo, Dirk van den Broek en Albert Heijn.

Wat is jouw favoriete warme chocolademelk-recept?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *