size doesn’t matter?

Wij vrouwen hebben een haat/liefde-verhouding met dat kleine labeltje in onze nek (een balans die vaak in het voordeel van de eerste uitkomt). Hoe vaak wurmen we onszelf niet in een maatje minder? Wishful thinking is er niets bij. Toch zegt die maat helemaal niets over hoe we in ons velletje zitten.

😍 #stilleven #duurzameduedate #zwangerschap #stillife #secondhand #preloved #vintage

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Sinds ik een kleintje heb weet ik dat je maat er niet toe doet. Niet alleen was mijn lichaam compleet veranderd – want nee, je past niet meteen weer in die skinny, we zijn geen Doutzen die zes weken na haar bevalling weer strak in haar VS-pak loopt – maar ook voelde ik me in sommige dingen minder prettig. Maar ik ga nu eigenlijk een beetje off topic want in tegenstelling tot wat de titel doet denken gaat dit artikel niet over mij. Nee, het gaat over dat kleine wondertje dat Marius heet.

Al snel in mijn zwangerschap had ik een mooi buikje. Ik droeg naar voren en van achteren kon je bij wijze niet zien dat ik van voren zwanger was. Hoogzwanger liep ik met een aardige toeter rond, iets dat ik al weer een beetje vergeten was totdat ik deze foto’s weer terug zag. Bij de geboorte bleek ik een 8-ponder gedragen te hebben, een mooi maatje. En ja hoor, bij de eerste paar bezoekjes aan het CB (consultatiebureau voor de niet-moeders) bleek wat wij al zagen: Marius groeide als kool. ‘Een aartje naar z’n vaartje,’ grapten we, want Arjan was bij geboorte een 10,5 ponder (!) en meette 60 cm. Oh. My. Goodness Enniewees…

wat mis ik deze mooie buik en corfu toch! #bellypic #pregnantblogger #mommyblogger #duurzameduedate #corfu #greece #sidari

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Nu, zo’n 4,5 maand later, gaat de groeicurve iets minder gigantisch en hangt maatje 62 in de kast. Maar wat ik merk is dat de ene 62 de andere niet is. HEMA valt bijvoorbeeld mooi slank maar heeft wel lekkere stretch (a girls best friend!), Prenatal is weer voor de wat vollere babies en C&A valt naar mijn idee “standaard”. Maar daarnaast loopt Marius met broekjes al snel een maatje groter. Niet gek aangezien hij een lekkere wasbare luierbroek heeft. Een spijkerbroekje maat 62 dat we voor zijn geboorte kregen is nu eigenlijk al weer te klein (na amper één keer dragen). Mijn eerder gemaakte schema leek niet helemaal toereikend...

#ootd #preloved #tweedehands #duurzameduedate #babylove #wondertje

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

En dat doet mij, wederom, concluderen dat de maat er niet toe doet. Pas dingen vooral aan, neem een passend rompertje uit de kast mee ter referentie bij het shoppen en kijk alvast de babykleding in je voorraad. Size doesn’t matter!

Ben jij wel eens blijven zitten met babykleding die je kleintje nooit gepast heeft?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *