slapen met een gerust hart | rpet beddengoed @ hema

‘Val binnen EEN minuut in slaap met dit trucje.’ ‘Hoe van slapeloosheid af te komen.’ Zulke koppen garanderen een klik en waarom? Juistem, omdat we allemaal wel het geheim willen weten van de perfecte nachtrust. Maar waar het antwoord op lichte slaapproblemen voor de hand ligt – op tijd naar bed gaan, geen schermen een uur voordat je gaat slapen, een koele en geventileerde slaapkamer – vinden we het blijkbaar toch lastig om fris en fruitig wakker te worden.

Nou garandeert HEMA niet dat je met hun ultranieuwe dekbedden en kussen op en top uitgerust wakker wordt, maar met hun nieuwe beddengoed van rPET en biokatoen kun je in ieder geval met een gerust geweten slapen. Want dons klinkt wel lekker, maar wist je dat donsganzen levend (!) geplukt worden zodat men meerdere keren kan “oogsten”? Jakkes, ik pas! Maar als je toch nog iets meer wilt weten, check dan even dit artikeltje van De Groene Meisjes. Dankzij dat rPET zorg je dus voor een stuk minden CO2-uitstoot. Kijk, dat slaapt al een stuk lekkerder!

Warm en fluffy, dat denk ik terwijl ik dit stukje typ in mijn bed. Aangezien ik graag mijn eigen dekbed heb (want windtunnel!), ontving ik naast het eerlijke kussen ook een 140×200 4-seizoenendekbed. En wat een verschil met mijn oude dekbed en kussen zeg! Als winterdekbed voldoet het aan warmteklasse 1. Geen idee wat dat betekent, maar lekker warm is het wel! Zo warm zelfs dat deze koukleum geen sokken meer nodig heeft in bed! Ook fijn is het dat het een wat zwaardere kwaliteit heeft waardoor het voor mij het warme gevoel heeft dat ik lekker vind aan een deken. Als ik dan een nadeel moet noemen, is dat het elke dag wel een workout is om dit beddengoed op te schudden zodat ik ’s avonds weer lekker onder de “wol” kan kruipen. Ach ja, alles voor de calorietjes hè?

Het kussen is voor mij als rugslaper iets te hoog, maar wat me wel opvalt is dat het niet snel “in een kuil ligt”. Je weet wel, dat je meteen voelt hoe je hoofd heeft gelegen. Ideaal voor het opschudden van je bed omdat je snel klaar bent.

Wel vallen de producten in een wat duurdere prijscategorie in de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Eenpersoonsdekbedden verkoopt het warenhuis al vanaf een paar tientjes, en dit dekbed is te koop vanaf €100,-. Maar daarbij kun je wel slapen met een gerust hart. Het kussen a € 25,- is een mooie middenmoter.

Je koopt het rPET beddengoed via HEMA.nl.

Weltruste!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *