snelle en gezonde tomatensoep | recept

Als drukke moeder heb je soms geen tijd om goed voor jezelf te zorgen. Gezond eten schiet er dan wel eens in. Maar de beste jij is ook de beste moeder. Dit snelle en gezonde tomatensoepje is ideaal om de broodnodige vitamines binnen te krijgen en kost haast geen tijd om te maken. En bonus: leftovers doen het prima als pastasaus voor die ukkepuk. Win-win!

Snelle en gezonde tomatensoep
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 1,5 kg tomaten naar keuze
  2. 4 tenen knoflook
  3. 2 takjes basilicum
  4. 2 uien
  5. 2 el balsamico-azijn
  6. Olijfolie
  7. Peper (en eventueel zout) naar smaak
Also useful
  1. Koekenpan
  2. Blender of staafmixer
  3. Ovenschaal of braadslede
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in vieren en laat eventuele cherrytomaatjes heel. Pel de knoflooktenen. Hussel met een flinke scheut olijfolie door elkaar en bak ca. 20 minuten in een ovenschaal of braadslede of op een bakplaat totdat het sap uit de tomaten loopt.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Bak aan op halfhoog vuur in olijfolie. Wanneer de uien glazig zijn, blus af met de balsamico. Laat de balsamico indikken en zet het vuur uit.
  3. Roer de tomaten (in delen) door de pan en pureer, samen met de basilicumblaadjes. Serveer met een lekkere snee brood of croutons.
Adapted from Jamie Oliver's 30 minute meals
Adapted from Jamie Oliver's 30 minute meals
green and the cities http://greenandthecities.nl/

Ik heb deze soep nog maar gisteren gegeten, maar ik kan nu al niet meer wachten. Wanneer is het weer soepdag?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *