solid cosmetics | travel essentials

Je kent het wel: je gaat op vakantie met handbagage en opeens kun je van alles niet meenemen omdat het vloeibaar is. Of er is iets gaan lekken in je koffer. Vervelend hè? Gelukkig zijn er zat “vaste” producten, de zogeheten solids, die je met een gerust hart kan meenemen en je ontspannen kunt genieten van je vakantie.

shampoo en zonnebrand: lush

Okay, eigenlijk kan dit artikeltje erg kort zijn. Men loopt de LUSH binnen en haalt alle essentials die je nodig hebt: shampoo, eventueel conditioner, zeep, zonbescherming en bodylotion. Het is wel een beetje kort door de bocht, maar bij onze Engelse besties kun je zeker goed terecht. Bij mij gaan sowieso Powdered Sunshine zonnebrand en Karma Komba shampoo mee. Maar als je geen LUSH in de buurt hebt, is er geen nood aan de man

deodorant: aluin

Op internet lees ik veel verhalen over aluin als deo. Zelf ken ik deze “steen” uit mijn vaders scheerarsenaal; wanneer hij zich met het nat scheren sneedt, deed hij er wat aluin op om te voorkomen dat zijn hele gezicht onder de rode smurrie zat. Aluin werkt eigenlijk zo: het trekt de huid samen. ’t Geeft geen vlekken en klinkt dus ideaal. Het is een geliefd ingrediënt van commerciële deo’s. Bij drogisterijen heb je zelf de keuze: spuitflacons met stukjes aluin waar je alleen water aan toevoegt of sticks die je op natte oksels aanbrengt. Een populair merk is Salt of the Earth, maar mijn vaders De Vergulde Hand does the trick as well. En nog een tipje: in de Mediterranee is het ook wijd en zijd verkrijgbaar.

bodylotion, conditioner, massageolie, haarmasker, badolie: kokosolie

Ik vertelde al eerder over de wonderen van kokosolie. En is het een beetje discutabel of je het onder de solids mag scharen. Met een smeltpunt van ca. 25 graden celsius is het maar net de vraag of deze olie gestold is, maar tenzij je jouw bagage in de brandende zon hebt liggen zal het wel goed zijn. Kies je voor zekerheid, giet het dan over in een lege verpakking van maximaal 100 ml en je zit goed.

Het enige dat je nog mist uit de basisvoorraad in jouw toilettas is douchegel, maar aangezien de meeste hotels dit prima voorzien (in vaste of vloeibare vorm) zit je vast en zeker goed.

Wat zijn jouw travel essentials?

Liefs, José

Foto’s: daveoratox, Meal Makeover Moms, Margo Brodowicz

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *