verplichte leesvoer: square1magazine

Zo in de winterse maanden is er niets lekkerder dan thuis cocoonen met een bakkie thee, een warme plaid en wat lekkere leeskost. Daarom leek het me wel leuk om een aantal interessante magazines onder de loep te nemen in deze mini-serie: verplichte leesvoer. In de eerste editie: de eerste offline versie van Square1magazine.

Allereerst: wat een leuke naam voor een tijdschrift. ’t Is wel eens verfrissend om een medium te zien dat niet zo uitschreeuwt IK BEN GROEN (come to think of it: ondergetekende maakt zich daaraan ook schuldig…) Square1 staat voor terug naar de basis (aka ‘back to square one’), maar ook voor al het moois dat je in een doosje kunt doen (en de minimalistische insteek ervan). Het eerste magazine van de blog is al eventjes uit, maar met een treinreisje in zicht had ik nu pas tijd om hier eventjes voor te zitten.

look what the mailwoman brought! 🎊 #square1magazine #fairfashion #leesvoer #verplichtekost #sustainability

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Nog zo leuk: het magazine is dus hartstikke creatief. Bijeengehouden door een zwart elastiek vormt het een boekwerkje voor met uitvouwbare pagina’s die je dus kunt hergebruiken als verpakkingsmateriaal. Me likey! Die gaat bij mijn verzameling herbruikbare kadoverpakkingen. Het Engelstalige tijdschrift covert alles dat met het thema “streepjes” te maken heeft. Very on trend maar ó zo tijdloos. Denk maar aan het gestreepte t-shirt van Mademoiselle Chanel, waarvoor Square1 mooie, betaalbare en duurzame alternatieven voor geeft. Eco-fab ladies showen hun outfit die een streepje voor heeft en in een mini-modereportage zie je één gestreept shirt in vier looks. En dat alles zonder overkill!

Het moge duidelijk wezen: ik kan niet wachten op de tweede uitgave!

Wat is jouw leestip? Let me know!

Liefs, José

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *