the green fashion competition: de finalisten

Eindelijk zijn de finalisten van The Green Fashion Competition bekend. Uit twee categorieën, voor de gevestigde merken en de opkomende talenten, zijn in totaal acht finalisten gekozen. Grote bekende voor mij is wel Studio JUX, dat ik ken via een feestje van Rank a Brand. Maar ook andere veelbelovende ontwerpers gaan door naar de finale van The Green Fashion Competition.

Ik zal in het kort vertellen wie de acht finalisten(duo’s) zijn: in categorie 1 zijn dat, naast Studio JUX, L’Herbe Rouge, SPRB en STAT Divisions. In de tweede categorie gaan Oh my bag, Carrie Parry, Zaida Adriana Goveo Balmaseda en Narelle Dore door naar de eindronde. Waarom zij door gaan is te lezen op de website van The Green Fashion Competition.

En nu?

Met de persoonlijke feedback en een bedrag van € 1.250 gaan de finalisten aan de slag voor de finalecollectie, bestaande uit drie outfits. Deze zullen zij showen tijdens AIFW (Amsterdam Internation Fashion Week) in januari 2012. Daar zal de jury, bestaande uit model en TGFC ambassadrice Lonneke Engel, Paul Vetter namens het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, oprichter van het bureau Head-On Christophe Mollet, Manolo Marquez van ABN AMRO, modejournaliste Georgette Koning en Tony Tonnaer, de oprichter van Kings of Indigo, twee prijzen uitreiken. De winnaar van categorie 1, de gevestigde merken, ontvangt € 25.000,-. De winnaar van de opkomende talenten, categorie 2, wint € 15.000,-. Ook krijgen zij beiden exposure in Sublime Magazine.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van The Green Fashion Competition of lees de eerdere artikelen.

[polldaddy poll=5616435]

Gerelateerde artikelen:
the green fashion competition: workshops
the green fashion competition: shortlist
the green fashion competition is here to stay!

video tgfc

elsien gringhuis wins tgfc at aifw
finalists green fashion competition

the green fashion competition
€ 25,000 for your idea

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *