the green fashion competition: shortlist

De eerste ronde van The Green Fashion Competition is afgelopen en de shortlist is bekend. 20 ontwerpers, verdeeld over twee categoriën, moeten in de tweede ronde bewijzen dat zij het verdienen naar de finale te gaan. Hiervoor dienen ze drie outfits te ontwerpen (het zij in schets, foto of patroon) en ondernemersplan voor te leggen aan een nog bekend te maken jury. Per categorie gaan vier ontwerpers door naar de finale.


workshops en tweede ronde

As we speak vinden workshops plaats. Deze zullen hen helpen om hun ontwerpen en plannen voor de beoordeling te vormen. Video’s hiervan worden ook online gezet en kunnen hier gevonden worden, samen met The Green Fashion Manual (handig voor (toekomstige) ontwerpers), juryverslagen en interviews met leden van de jury. Eind november zal deze tweede beoordeling plaatsvinden. De vier ontwerpers (twee per categorie) die na deze beoordeling overblijven winnen € 1.250,-. Dit dienen ze te gebruiken voor hun finale-ontwerpen.

Logo The Green Fashion Competition

finale

De laatste beoordeling is tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Daarin worden er per categorie een prijs uitgedeeld: € 25.000 voor de eerste categorie en € 15.000 voor de winnaar van de tweede categorie. Ook winnen zij een feature in Sublime magazine, een internationaal en tweemaandelijks tijdschrift over maatschappelijke onderwerpen.

over the green fashion competition

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hiermee hopen de organisatoren dat ontwerpers worden geïnspireerd om duurzaamheid een onderdeel van ondernemen te maken en geven ze ontwerpers die op de goede weg zijn een steun in de rug. Vorig jaar was Elsien Gringhuis de winnares. Maar voor mij is de terecht winnaar de runner-up OAT shoes. Ze doen het zo goed dat ze binnenkort met bio-afbreekbare leren sneakers komen. Echt iets voor de consumenten dus! In deze video legt ambassadrice Lonneke Engel uit wat de wedstrijd beoogt:

Ambassadrice Lonneke Engel

Lonneke Engel in OAT Shoes

Bron: The Green Fashion Competition, Menno Vermeulen for AIFW (foto’s lancering The Green Fashion Competition 2)

Gerelateerde artikelen:
the green fashion competition is here to stay!

video tgfc

elsien gringhuis wins tgfc at aifw
finalists green fashion competition

the green fashion competition
€ 25,000 for your idea

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *