the march issue 2016: groen? | elle

Het is weer bijna maart en dat betekent dat alle grote modetijdschriften weer een fashion special uitbrengen, vol met dé trends voor het komende modeseizoen. De fab ladies van de magazines vertellen ons haarfijn wat hot is en wat not, maar kijken ze hierbij ook naar mooie verhalen? Daarom duik ik ook deze modelente (ook al is het nog brrrr koud hier) wederom in alle grote tijdschriften met de vraag: hoe duurzaam zijn ze nou eigenlijk? Dinsdag keek ik naar Glamour en gister nam ik Grazia onder de loep. Vandaag: Elle.

Zoals alle March Issues verraad de Elle geen duurzame artikelen. But don’t judge a book by it’s cover. Wat ik zo mooi vind aan de Nederlandse Elle is hét stijlbaken van het magazine. Esther Coppoolse heeft duidelijk een eigen smaak en schuwt daarbij vintage niet. Ook deze keer heeft ze in zeven verschillende looks iets vintage of tweedehands van veelal Amsterdamse marktjes verwerkt (de oplettende lezer zet het Waterlooplein en de Noordermarkt op haar to shop list!). Ook mag EcoQueen Stella McCartney niet ontbreken.

Op het gebied van beauty is er een mooi beginnetje. LUSH is natuurlijk zo’n merk waar ie-der-een van houdt, maar toch blijft het mooi om dit veelal vegan merk in zo’n high end tijdschrift te zien. Maar daar blijft het helaas bij. Verder kom ik geen mooie merken tegen in de Elle Nederland van maart 2016. Toch thumbs up voor de vintage en Creative Director Esther!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *