the march issue 2016: groen? | glamour

Het is weer bijna maart en dat betekent dat alle grote modetijdschriften weer een fashion special uitbrengen, vol met dé trends voor het komende modeseizoen. De fab ladies van de magazines vertellen ons haarfijn wat hot is en wat not, maar kijken ze hierbij ook naar mooie verhalen? Daarom duik ik ook deze modelente (ook al is het nog brrrr koud hier) wederom in alle grote tijdschriften met de vraag: hoe duurzaam zijn ze nou eigenlijk? Dit voorjaar kijk ik naar Glamour, Grazia, Elle, Vogue en Harper’s Bazaar. First up: Glamour.

Covergirls Bo, Sigrid en Olivia laten zien dat groen de kleur du jour is. Maar geldt dit ook voor alles na de cover? Op editorial gebied zijn er een paar noemenswaardige artikelen. Vooral beauty heeft een groene touch. In een 2 pagina’s tellend artikel over een maand je huid detoxen van cosmetica komt de mooie winkel slash beautysalon van C. Cosmetics & Care voorbij. En op de pagina Ochtenddienst, over producten voor in de ochtend, zie ik in verschillende categorieën steeds een duurzaam merk. En het mooie is: het zijn steeds de meest betaalbare opties. Top!

Ook mode heeft een groen tintje, zij het wel lichtgroen. Maar twee ethische merken, Stella McCartney en Filippa K, komen voorbij, en in een stijlgedeelte over vintage t-shirts is geen tweedehands exemplaar te vinden. Gemiste kans met zoveel mooie vintage winkels! Uiteraard krijgt het evenement Fashion-Vintage Live aandacht met een advertentie.

mooie merken in glamour! #vegan #ecocert #leapingbunny #urtekram #lush #weleda

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op

Wel mooi is dat vegan fashion editor Stephanie laat zien dat veganistisch eten ook makkelijk te doen is in het buitenland. Zo zijn zowel beauty, fashion en food een beetje groen belicht. Meer weten over The March Issues? Deze week belicht ik elke dag een ander tijdschrift! Morgen: Grazia.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *