the march issue 2016: groen? | grazia

Het is weer bijna maart en dat betekent dat alle grote modetijdschriften weer een fashion special uitbrengen, vol met dé trends voor het komende modeseizoen. De fab ladies van de magazines vertellen ons haarfijn wat hot is en wat not, maar kijken ze hierbij ook naar mooie verhalen? Daarom duik ik ook deze modelente (ook al is het nog brrrr koud hier) wederom in alle grote tijdschriften met de vraag: hoe duurzaam zijn ze nou eigenlijk? Dit voorjaar kijk ik naar Glamour, Grazia, Elle, Vogue en Harper’s Bazaar. Gisteren las je al over Glamour, vandaag: Grazia.

Grazia staat voor mij niet echt bekend om z’n duurzame beleid. Ja, er worden wel eens kleine modereportages gedaan over duurzame mode, maar die zijn op één hand te tellen. Daarnaast doet een wekelijks modetijdschrift niet echt aan langere-termijn mode. Elke week moet er weer iets nieuws in het magazine te zien zijn.

Net als Glamour besteedt ook Grazia aandacht aan de trend vintage band t-shirts. En, helaas, net als Glamour kijken ze daarvoor niet naar de vele mooie vintage winkels die we in ons kleine landje hebben. Is dat teveel gevraagd als ze het over vintage t-shirts hebben? Een artikel over fast fashion shoppen in low budget winkels schiet bij mij toch een beetje in het verkeerde keelgat. Waar zijn we mee bezig?!

Verder bladerend word ik niet gelukkig. Een paar Stella McCartney espedrillesneakers moet letterlijk fungeren als zoethoudertje, maar dat stilt niet mijn honger naar eerlijke mode. Zo moeilijk is dat toch niet? Twee mentions van de Beatlesdochter is alles wat we krijgen. Disappointing

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *