the march issue 2016: groen? | harper’s bazaar

Het is weer bijna maart en dat betekent dat alle grote modetijdschriften weer een fashion special uitbrengen, vol met dé trends voor het komende modeseizoen. De fab ladies van de magazines vertellen ons haarfijn wat hot is en wat not, maar kijken ze hierbij ook naar mooie verhalen? Daarom duik ik ook deze modelente (ook al is het nog brrrr koud hier) wederom in alle grote tijdschriften met de vraag: hoe duurzaam zijn ze nou eigenlijk? Dinsdag keek ik naar Glamour, woensdag nam ik Grazia onder de loep, donderdag viel de beurt aan Elle en vrijdag analyseerde ik Vogue. Vandaag komt de grande dame van de modetijdschriften aan bod: Harper’s Bazaar.

Sustainable kan fashionable zijn

En zo op het eerste oog toont Bazaar zich van haar groene kant. Een interview met EcoFab modelieveling Stella McCartney wordt aangekondigd. Voorbij de glossy cover staat voor mij een verrassing te wachten; het magazine is gedrukt op niet-glanzend papier, wat wel een verademing lijkt tussen alle glossy’s (en wat dacht je voor de papierverwerkers?)

Fashion wise komt McC weer een aantal keer voorbij, evenals Filippa K. Willa Stoutenbeek, de duurzame PR-dame, staat in de fotoreportage van de Women of the Year uitreiking. Maar het mooiste blijft het zes pagina tellende interview met Beatlesdochter Stella. Met passie vertelt ze over hoe ze de modewereld liet zien talent te hebben, liet zien meer te zijn dan rock ’n roll royalty, liet zien dat sustainable fashionable kan zijn.

Fashion fades, but sustainable style is forever!

Maar bovenal laat Stella McCartney zien dat haar ontwerpen zo krachtig zijn, dat vrouwen haar kleding kopen zonder vaak het mooie verhaal erachter te weten. Zo is ze uitermate succesvol in de Arabische Emiraten, waar consumenten toch niet echt bekend staan om hun hun steun voor dierenrechten. Stella maakt duurzaam letterlijk langdurend: fashion fades, but sustainable style is forever!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *