the march issue 2016: groen? | vogue

Het is weer bijna maart en dat betekent dat alle grote modetijdschriften weer een fashion special uitbrengen, vol met dé trends voor het komende modeseizoen. De fab ladies van de magazines vertellen ons haarfijn wat hot is en wat not, maar kijken ze hierbij ook naar mooie verhalen? Daarom duik ik ook deze modelente (ook al is het nog brrrr koud hier) wederom in alle grote tijdschriften met de vraag: hoe duurzaam zijn ze nou eigenlijk? Dinsdag keek ik naar Glamour, woensdag nam ik Grazia onder de loep en gister viel de beurt aan Elle. Vandaag: Vogue.

Deze titel is letterlijk de koningin van The September Issues, al was het maar vanwege de bekende documentaire die rondom de septembereditie van Vogue gemaakt is. Niet zo gek dus dat ik hoogstaande verwachtingen heb.

Ondanks het ontbreken van Esther Coppoolse, de Fashion Director van Elle, weet ook Vogue af en toe wat vintage te gebruiken de modereportages. Niet zoveel als zusje Elle, maar stukken meer dan Grazia en Glamour. Dat verdient dus wel een klein pluspuntje. Een paginagrote advertentie van Designer-Vintage trekt – hopelijk – ook wat aandacht voor het niet weggooien van spullen. Modelieveling Stella McCartney maakt een aantal keer haar opwachting en sluit daarmee het modeplaatje af.

Wat ik zo mooi vind aan de verschillende redacteuren is dat ze soms hun eigen inbreng mogen doen, en zo laten zien dat duurzaam ook een wat betaalbaardere luxe kan zijn. Vogues Fiona, naar mijn idee toch wel de Grace Coddington van de Nederlandse uitgave van de modebijbel, zet namelijk Abel Organics in het spotlicht. Abel heeft twee mooie biologische én unisex geuren uitgebracht en La Hering schuwt niet te laten weten dat ze het h’eerlijke geurtje toegestuurd gekregen heeft. Juist dat ze het in haar eigen rubriek aan ons laat zien, is een mooi statement voor haar eigen enthousiasme. En da’s toch wat ik het liefste zie van mooie merken. Niet dat ze genoemd worden puur omdat ze duurzaam zijn, maar omdat het gewoon mooie producten met een nog mooier verhaal zijn. Hopelijk zullen meer redactrices dit voorbeeld volgen!

Liefs, José

 

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *