[tip] ecofab fashion weekend @ amsterdam fashion week

Morgen is het weer zo ver: Amsterdam maakt zich klaar voor haar modeweek met het Fashion Weekend. En AFW is natuurlijk niets zonder een EcoFab programmering. Helaas is er tijdens het uptownprogramma niets groens geprogrammeerd, maar op zijn Cruijfiaans: elk nadeel heb ze voordeel. Want gelukkig kun jij als publiek wel aanwezig zijn bij een aantal pop-up shows in het museum- en modedisctrict van Amsterdam.

mode- en museumdistrict

6 juli: fab presents studio jux – 11:00 / 11:30

Studio JUX maakt kleding die je trots kan dragen. Nederlands ontwerp gemaakt met stijlvolle en innovatieve materialen, met een oog voor detail zoals een onverwacht kleurdetail of een speciaal verhaal. Grove vesten zijn handgebreid door Nepalese vrouwen in een speciaal vrouwenproject. En de mooie jurken zijn gemaakt van hout. Studio JUX heeft zelfs haar eigen atelier in Nepal op jou de beste mode te bieden: met respect voor mens, planeet en stijl.

6 juli: marie claire presents o my bag – 13:00 – 13:30

O My Bag ondersteunt het Trade, Not Aid concept, dat inhoudt dat een deel van de supply chain gebeurt in een land met een slechte economie. O My Bag werkt met leveranciers, looiers en fabrikanten in de Indiaase staat West Bengal. Het doel is de effecten van transport op het milieu te verminderen door zaken te doen in een zo klein mogelijk gebied in India.

6 juli: grazia presents oat shoes – 17:00 / 17:30

OAT Shoes zijn schoenen die bloeien. Wanneer je deze sneakers afgedragen hebt kun je ze in de grond begraven. De zaadjes in de lip bloeien uit tot een kleurrijk boeket van wilde bloemen. Ondertussen worden de schoenen afgebroken tot compost. OAT is ontstaan uit een drang om producten te maken die meer doen dan er alleen goed uit zien. ‘We willen producten maken die mensen verbinden en hen een onderdeel maakt van de natuurlijke kringloop.’ OAT is een jong bedrijf dat in 2009 opgericht is door ontwerper Christiaan Maats. In 2011 introduceerden zij de eerste biologisch afbreekbare leren sneaker ter wereld. OAT Shoes zijn nu in zes landen in Europa te koop en ontvangen wereldwijde erkenning als de bloeiende schoenen uit Amsterdam.

overig

6&7 juli: beauty inside and out – 11:00 / 18:00

11:00 & 14:00: Kyrin Hall, en bekend nutricionist met haar eigen raidoshow in Londen geeft een kort praatje wat je moet eten om je natuurlijk schoonzijn zo veel mogelijk te optimaliseren. Ook zal ze jouw vragen beantwoorden. Ze bied recepten en proefmonsters aan. Inschijven kan via info@amsterdamsilk.nl

De gehele dag: je kunt monsters van EmerginC producten uitproberen en advies inwinnen. Omdat dit een product is met medische ingrediënten is advies onontbeerlijk!
SILK, Willemsparkweg 95

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *