top 5 duurzame kraamkadootjes

Soms heb je dat wel eens: van de één op de andere dag lijkt de helft van je vriendengroep wel zwanger. En met zwangerschappen komt het onvermijdelijke (en stiekem toch ook wel leuke) shoppen van kraamkadootjes. Nou wil je die kleine natuurlijk op een goeie manier de wereld in verwelkomen (gosh, wat klinkt dat zweverig zeg!). Hoe doe je dat? Check vandaag mijn top 5 duurzame kraamkadootjes.

5. babykleertjes

Babykleertjes zijn altijd wel welkom. Let er wel even op dat de nieuwbakken ouders niet overstelpt worden met outfitjes in één maat waardoor de baby wel haast een modeshowtje moet houden om alles maar te kunnen dragen. Je zag al een super schattig jurkje met broekje voorbijkomen dat ik cadeau gaf aan mijn schoonzus en zwager. Naast jurkjes en pakjes zijn sokjes, slofjes en rompertjes ook van harte welkom! Kijk bijvoorbeeld bij de H&M Newborn Exclusive Collection of de HEMA of de super schattige NOS (New Old Stock, ongedragen vintage) vintagekleertjes bij SugarSugar en Attic Empire. Voorheen had VintageStore kinderkleding, maar helaas verkoopt de webshop geen (kinder)kleding meer.

Newborn Exclusive Collection

4. speelgoed

Kleine speeltjes zijn ook altijd een hit bij de kleine. Zelf ben ik niet zo;n fan van al dat plastic en geluidmakende speelgoed. ‘We horen jou nog wel als jij een kleine hebt’, hoor ik vaak, maar graag bewijs ik het tegendeel. En waarmee kun je nou beter “oefenen” dan met een kraamkadootje? Hout is een mooi alternatief en ziet er naar mijn idee ook veel mooier en steviger uit. Bovendien hoef je je dan geen zorgen te maken om rare dingen zoals weekmakers. Wil je toch iets zachters? Met de populaire Sofie de Giraf zit je altijd goed!

3. duurzame luiertaart

Vaste prik op een babyshower is de luiertaart. Maar wist je dat die wegwerp diapers hartstikke onduurzaam zijn? Elke baby produceert 1000 kilo (!) aan luier-afval. Een wat minder vervuilend alternatief zijn ecoluiers gemaakt van (niet genetisch gemanipuleerd) mais of bamboe die je gewoon bij de grotere drogisten kan kopen. Weet je toevallig dat de (toekomstige) ouders voor wasbare luiers gaan? Dan is een accessoire zoals een luierzak (voor de vieze luiers onderweg) of extra inlegdoekjes van harte welkom! Of koop met een grote groep vrienden of familie een compleet pakket. Meer weten over diverse soorten luiers? Lees dan de interessante blog van ecomama.nl. En een handige tip van vrienden die zelf zo’n pakket aanschaften: vind je de eerste aankoop wat prijzig (ja, je maakt een grote investering), koop het dan rechtstreeks bij de bron (lees: fabriek) en combineer dit met een reisje.

wasbare luiers van Kaatje Katoen

2. DIY

Ben je zelf creatief? Ga dan aan de slag met iets super leuks en nuttigs zoals zelf gemaakte babypoeder, doekjes of olie. Doe bijvoorbeeld kokosolie in een mooie weckpot en versier dit met een label en een lief kaartje. Super simpel en origineel! Check nog meer leuke DIY-ideetjes hier (vanaf nummer 21).

1. geef een kado cadeau!

Ben je niet geïnspireerd door de kadosuggesties hierboven of wil je voorkomen dat de nieuwbakken ouders met massa’s kado’s waar ze niets mee kunnen (niet zo duurzaam)? Geef ze dan een kadobon! Met de Goodcard of Good Coins (het duurzame antwoord op het digitale betaalmiddel BitCoin) kunnen ze zelf iets moois uitzoeken bij één van de webshops of een WAAR-winkel. Succes gegarandeerd! Kijk voor meer info op goodclub.nl.

Ik hoop jullie een beetje geïnspireerd te hebben met deze top 5 duurzame kraamkadootjes. Mis je iets of heb je zelf een leuke suggestie? Laat het dan vooral weten via de comments!

Liefs, José

Foto’s: Sofie de Giraf, Kaatje Katoen, Meal Makeover Moms, Goodclub

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *