trending: fake fur

In mijn blogjes over de September Issues kon je het al lezen; Faux Fur is trending. Bont lijkt niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Tijdens mijn loopje van station Delft Zuid naar mijn werk als tekstschrijver zie ik met regelmaat de fashionista’s van I Love Clutches en Talkies Magazine in korte (overduidelijk nep)bontjasjes lopen. En ook de online versie van de 9 straatjes nam Faux Fur op in hun ‘The Big 5 For Now’.

Zelf heb ik niet zoveel met nepbont. Op de onvermijdelijke bontrant op mijn winterjas en een feestelijke bolero na hangt er niets in mijn kast van het warme vachtje. Het is gewoon niet mijn stijl. Maar er zijn ook mensen die pertinent tegen bont zijn, nep of niet. En daar zit voor mij de crux in. Ja, de omstandigheden rondom bont zijn vreselijk. Ik heb er genoeg over gehoord en gezien bij een lezing van Bont voor Dieren. Maar het argument dat nepbont ook zou aanzetten tot het dragen van echt bont vind ik een beetje vergezocht.

Een bontje voelt nou eenmaal heerlijk aan. Zouden we daarom geen nepperds mogen dragen? Zouden we dan ook geen vegaburgers mogen eten of nepleren laarzen mogen dragen. Dat gaat mij te ver.

Wat denk jij over nep-bont? Vind je het een goed alternatief voor dierenvachten, of vind je het aanzetten tot echt bont dragen?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *