upcyclen bij kringloopwinkel en leger des heils

Upcyclen lijkt het nieuwe recyclen te zijn. Daarom wil ik een aantal inspiratiebronnen delen die voor mij symbool staan voor upcyclen. Lees over Originals en de 50|50 collectie.

originals

Originals is de eigen collectie van kringloopwinkel De Schalm in Haarlem. In hun eigen naaiatelier naaien mensen in een leer- of werktraject basics die je niet kan missen. En dat alles van kleding ingebracht bij de kringloopwinkel. Heel duurzaam dus. Lees ook het artikel over Originals.

50|50 collectie

Net als De Schalm wordt ook bij het Leger des Heils gewerkt met “oude” kleding die zij verzameling in containers. Dit resulteert in de 50|50 collectie die in de Bijenkorf te koop is. Sinds een paar jaar zijn er ook drie winkels, in Maastricht, Groningen en Amsterdam en binnenkort ook een vierde winkel in Rotterdam.

herrie met sterren

Anderhalf jaar geleden hield het Leger des Heils een actie met RTL: Het Leger kan de kleren krijgen. Voor een speciaal kerstprogramma en -diner, Herrie met sterren, ontwierpen een aantal Nederlandse ontwerpers couture met alleen kleding ingebracht bij het Leger des Heils. Alle kledingstukken werden geveild. Kijk naar deel 1 (vanaf 12:30 en 24:43) en deel 2 (vanaf 38:50) om te zien wat zij van deze kleding gemaakt hebben. We cannot display this gallery Bron: Leger des Heils, kringloopwinkel De Schalm, RTL Gerelateerde artikelen: leger des heils gaat de mode in

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *