update: ruim 13 maanden moederschap, hoe bevalt dat?

Het is een tijdje stil geweest op greenandthecities.nl en dat komt door meerdere redenen. Eén daarvan is dat ik een heerlijk hummeltje heb ronddartelen dat graag alle aandacht van zijn moeder wil (en verdient). Maar ook zoek ik wel eens inspiratie voor nieuwe artikelen. En soms is het wel eens moeilijk, die verschillende petten op. Want wanneer je een werkplek hebt waar je naartoe gaat, dan kun je daar lekker knallen.

Don’t get me wrong, ik vind het nog steeds heerlijk om thuismoeder te zijn. Maar soms is het wel eens fijn om niet alleen maar “mama” te zijn, maar ook de José van vòòr de bevalling. Marius is inmiddels terug naar één slaapje dat soms net een uurtje duurt. In die andere tijd is het dus extra belangrijk om hem te stimuleren en dat vraagt veel persoonlijke aandacht. Aandacht die ik niet aan mijn persoonlijkheid kan besteden.

Waarom breng ik hem dan niet een paar dagen per week ergens anders heen, zul je vragen? Het antwoord is zo gecompliceerd als ik zelf ben. Enerzijds voelt het gek om hem “weg te doen” terwijl ik thuis ben. Anderzijds hebben wij niet de luxe van (groot)ouders die een vaste oppasdag hebben. En verder hebben wij er bewust voor gekozen om Marius de stabiliteit en rust van thuis te geven. Een antwoord is nooit zo simpel als hij lijkt.

Desalniettemin geniet ik nog met volle teugen van ons aapje. Ik wist van tevoren al: liefde groeit bij mij. Ik ben ook niet iemand die meteen 200% verliefd is en ik zie ook niet alles door een roze bril. En stiekem vind ik het nu nog leuker dan in het begin; Marius wordt echt een persoonlijkheid. Nu hij de eerste stapjes aan de hand zet en al zelf een vorkje in zijn mond kan stoppen, is ie al bijna zelfstandig.

Enniewees… Ik ga proberen om weer wat regelmatiger een artikel te posten. Tips zijn uiteraard van harte welkom! Wil je tussendoor op de hoogte blijven, volg me dan op Instagram.

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *