[van runway naar your way] dior zachtgeel pakje

Vintage, het is misschien wel de eerste liefde van mijn leven. Een kledingstuk met een verhaal – wie weet wat voor feestjes die party jurk gezien geeft? – niemand die er hetzelfde bij loopt én de kans op designer pieces of runway waardige looks te scoren. De ideale kledingstukken om te shoppen dus! Dus toen ik een zachtgeel jurkje met zwarte accenten tegenkwam, kon ik niet anders dan denken aan een deux piece van Yves Saint Laurant voor Dior die ik een tijdje geleden bij WilliamVintage zag. Wat een catch!

Yves ontwierp dit tweedelige pakje voor de a/w 1959 collectie toen hij nog maar 21 jaar oud was.  Het jurkje met korte jasje is zo ontworpen dat het een mantelpakje lijkt. Uitgevoerd in zwart en winterwitte wollen bouclé is het eigenlijk een warme outfit, maar hey, als je zo’n ensemble in je kast hebt hangen dan draag je dat toch elke dag? En voor een schamele € 6.853,66 hangt ‘ie in jouw garderobe!

De knock off vintage alternatieve versie is gemaakt van het luchtigere polyester. Het jurkje lijkt net zo zachtgeel als de Dior outfit. De banen langs de halslijn, de mouwen en de ceintuur zijn nachtblauw. En met een prijsje van € 25,- lijkt me dit een koopje!

Voor welke optie zou jij gaan?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *