tijd voor bezinning | #40daysoflent

Iedereen die bezuiden “de rivieren” woont weet het: de Carnaval is voor bij en de Vastentijd is begonnen. Ook in huize green and the cities is yours truly begonnen aan de 40-dagentijd. Net zoals vorig jaar (weet je nog mijn #40daysofmodesty uitdaging?) neem ik even een stapje terug in deze tijd van bezinning en leg ik mijzelf wat challenges op.

Dit jaar pak ik het wat anders aan. Altijd gaf ik mezelf 2 beperkingen: geen alcohol en geen snoeperijen. Maar ik merk dat ik juist de behoefte heb om het leven te vieren en te genieten. Daarom dit jaar een nieuwe set challenges.

vegan ‘till four

In ons gezin zijn wij al aardig plantaardig. Maar waar ik zelf nog wel eens over “stuikel” zijn mijn dagelijkse pap van melk en de grote hoeveelheid boterhammen met kaas en roomboter die ik consumeer. Niet dat ik 100% vegan wil leven, maar het mag wat minder. Daarom een nieuwe uitdaging:
vegan ‘till four oftewel ’s ochtends en ’s middags sowieso geen dierlijke producten eten. Dat betekent dus alternatieven voor mijn ontbijt, zoals overnight oats (ken je deze overheerlijke recepten al?), bananencakejes (met appeltaartsmaak!), scrambled tofu en het één en ander uit het Groene Meisjes Ontbijtboek. Het is misschien even wat preppen en uitzoeken maar het wordt gegarandeerd een feestje!

mediteren

Mijn eerste ervaring met mediteren was niet echt positief. Ik kreeg er vooral de slappe lach van,
zo met zijn allen in een kringetje ademhalingsoefeningen doen. Maar onlangs ontdekte ik een serie video’s van Pick Up Limes’ Sadia. Het eerste dat mij opviel, was dat ik er zo kalm van werd. Omdat ik soms nog wel eens vergeet tijd voor mezelf te nemen, is dit dus ook mijn nieuwe voornemen: mediteren. Even tien minuutjes niets. Geen radio. Geen tv. Geen WhatsApp. Niets. Wordt jij soms ook niet gek van die FOMO?

count your blessings

En als ik het dan toch even over stilstaan heb: ik wil meer stilstaan bij positieve dingen. De afgelopen tijd merkte ik dat ik me teveel focuste op negatieve dingen. En dan merk je dat je in zo’n vicieuze cirkel terecht komt. Je realiseren hoe goed je het eigenlijk hebt, je zegeningen tellen,
dat is waar voor mij de 40-dagentijd om draait. Op pinterest kwam ik een prachtige bullit journal-tekening tegen die ik zeker ga gebruiken!

Nou, misschien niet precies wat je van mij gewend bent, maar ik wilde het eens over een andere boeg gooien en mijzelf écht uitdagen.

Hoe zorg jij voor bezinning?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *