vanaf nu kun je niet meer zonder deze appeltaart muffins! | recept

Warme appeltaart, wie houdt er nou niet van? Wat nou als ik jou zou zeggen dat je zònder schuldgevoel kan genieten van die heerlijke smaak? Vandaag deel ik mijn gloednieuwe recept voor vegan appeltaart muffins. Aanvallen dus met dit ovenheerlijke recept!

vegan appeltaart muffins
Yields 10
Met deze heerlijke appeltaart muffins haal je de warmte naar binnen. Zo lekker, het proeft bijna fout!
Write a review
Print
Ingredients
  1. 330 gram havermeel (vermalen havermout)
  2. 4 kleine bananen (ca. 650 gr/ 500 ml)
  3. 375 ml amandelmelk, ongezoet (160 gr)
  4. 1 tl bakpoeder
  5. 1 tl baking soda
  6. 5 tl speculaaskruiden
  7. 15 gr lijnzaad
  8. 1 tl kokosolie, gesmolten
  9. 1 el azijn
  10. 1 friszure appel (goudreinette of boskoop)
Instructions
  1. Meng de droge ingrediënten. Snijdt de appel in kleine blokjes. Pureer de bananen.
  2. Roer de kokosolie door de bananenpuree. Vet de muffinvormpjes in met het restant kokosolie in het kommetje. Bestuif met wat van het havermeelmengsel en klop de overtallige meel terug.
  3. Roer alles (de meel, de bananenpuree, de appelstukjes en de azijn) door elkaar en vul de vormpjes. Bak op 180 graden en ongeveer een half uurtje, totdat de cakejes mooi zijn gerezen en goudbruin zijn.
  4. Laat even kort afkoelen op een rekje totdat je de muffins eruit kan halen. Eet warm of bewaar in de vriezer/koelkast totdat je ervan geniet.
Notes
  1. Ontdooide of gekoelde muffins kun je even afbakken in een (voorverwarmende) oven en ze zijn good to go!
green and the cities http://greenandthecities.nl/

Wat is jouw guilty pleasure?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *