vegan bananenbrood met havermout

Elke eerste en derde woensdag van de maand geef ik jullie een #fitmommy update. Maar vandaag pak ik het wat anders aan. In plaats van een update van mijn resultaten - ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het per maand ga bekijken - leek het me wel leuk om vandaag één van mijn favoriete recepten te geven: bananenbrood met havermout. Een heerlijk veelzijdige vegan delight die je zowel als ontbijt, lunch én snackje kunt eten. Wie wil dat nou niet?

Eens per week prep ik een bananenbrood. Want wat is er nou lekkerder dan een baksel uit eigen oven waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten? Het leuke is ook dat je 'm helemaal kunt customizen naar jouw smaak of mood.

vegan bananenbrood met havermout

Men neme, om te beginnen:

  • 250 gram havermout
  • 4 grote rijpe bananen (het liefst al met bruine stippels)
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda (ook wel bekend als zuiveringszout, te koop bij de toko)
  • 1 el azijn

stap 1

En dan is het simpel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie in een magnetron (ca. 30 seconde). Vet een kleine cakevorm in met de olie en bewaar de rest. Maal de havermout in een blender tot meel. Wie slim is, doet dit gewoon met een pak havermout voor een handig voorraadje. Bestuif de cakevorm en doe de rest in een diepe schaal, samen met de bakpoeder en baking soda.

stap 2

Blend de bananen met de kokosolie en azijn tot een gladde massa. Spatel door de droge ingrediënten. Het mengsel moet eerder een nat deeg zijn dan een beslag. Vul meteen de cakevorm en bak ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.

vegan bananenbrood met havermout deluxe

Maar het lekkerste is het natuurlijk als je hem nóg lekkerder kunt maken met deze extra's

  • basisingrediënten uit het eerste recept
  • 2 handjesvol cocoa nibs
  • 1 handjevol lijnzaad
  • 1 handjevol bevroren fruit (framboos is mijn favoriet)

Volg de aanwijzingen van stap 1 van het basisrecept

Meng de cocoa nibs en lijnzaad door de havermeel. Blend de bananen met de kokosolie tot een gladde massa. Roer door de droge ingrediënten. Het mengsel moet eerder een nat deeg zijn dan een beslag. Spatel voorzichtig het fruit door het deeg zodat het niet kapot gaat. Voeg de azijn toe en meng kort. Vul meteen de cakevorm en bak ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit tweede recept is uiteraard mijn favoriet en zit ook bomvol goede stofjes. Cocoa nibs en lijnzaad geven een goede aanvulling op je eiwitten. Besmeer je jouw bammies met een notenpasta naar keuze (ik maak graag mijn eigen amandelpasta van pure amandelen in de blender) en je hebt alle macro's binnen in één maaltijd: antioxidanten tegen veroudering en voor een goede weerstand, eiwitten voor een vol gevoel en spierherstel, vezels voor een constante energie-afgave en essentiële mineralen. Iedereen dus aan de bananenbrood met havermout!

Wat vonden jullie van dit alternatieve #fitmommy artikel? Vind je het leuk om ter afwisseling ook wat recepten te lezen? Ik hoor graag jullie feedback!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *