vegan for her: veganistisch eten afgestemd op jouw behoeften

Je kent ze vast wel: die verhalen dat veganistische mensen er ziekelijk uitzien door enorme tekorten aan voedingsstoffen. Lariekoek natuurlijk, gebakken door mensen die niet snappen dat plantaardig leven óók een way of life is, die zich aangetast voelen in hun mannelijkheid door mensen die vlees niet verorberen (ja, die opmerkingen hoor ik vooral van de mannelijke helft van de aardkloot komen, please excuse my french) of die simpelweg niet weten wat voor lekkers je allemaal wél kan eten. Toch is het voor vegan newbies niet altijd duidelijk hoe ze essentiële voedingstoffen binnen kunnen krijgen met een (geheel) plantaardig dieet. Het boek Vegan for Her laat zien hoe je typische vrouwenkwaaltjes (het klinkt denigrerend, maar je snapt wat ik bedoel) kunt aanpakken binnen een veganistisch voedingsschema. Met het oog op mijn eigen zwangerschap leek me dit een goede aankoop om te doen.

Dit boek bevat namelijk voor elke levensfase van de vrouw handige tips. Want een vrouw in de overgang heeft wel heel andere behoeften dan iemand die last heeft van PMS. En om zeker te weten dat ik als zwangere alles binnenkrijg wat die ukkupuk nodig heeft, blader ik van het “basishoofdstuk” Vegan Nutrition: A Primer”, vol met een eigen Schijf van Vijf naar mijn hoofddoel: “Growing New Vegans: Nutrition for Pregnancy and Breastfeeding”. Als je zo’n kleine ukkepuk groeit, heeft je lijf wat extra voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, zink, calcium, vitamine D etc. Wat handig is aan Vegan for Her zijn de praktische tips, zoals wat je aan je dieet moet toevoegen én de handige maaltijdplanner.

Maar eigenlijk is dit boek gewoon interessant voor elke vegan vrouw. De hoofdstuknamen spreken al voor zich; “A Plant-Based Plan to Enhance Fertility”, “Powered by Plants: The Female Vegan Athlete”, “Healthy Aging” en “Strong Bones for Life” zijn maar een paar van de onderwerpen die besproken worden. Ik weet zeker dat ik dit boek vaker ga oppakken, al is het maar om af en toe wat tips op te doen. En wie weet, misschien besluit ik in de toekomst wel 100% veganistisch te gaan. Het naslagwerk heb ik in ieder geval al liggen!

Je koopt Vegan for Her in boekvorm voor € 15,49 of als eBook voor € 8,99.

Liefs, José

Foto: Vegan for Her

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *