vegan ijsjes: 3 recepten

Met een regenachtige week voor de boeg heb ik een flinke dosis sunshine nodig. Als dat niet kan dankzij een actual zonnetje, dan maar door heerlijke, zonnige dingen te eten. En wat zegt nou meer zomer dan een ijsje?! De laatste paar weken experimenteerde ik met homemade popsicles en nu deel ik graag mijn recepten voor vegan ijsjes met jullie!

Alle recepten zijn trouwens voor plusminus 8 ijsjes. Ik gebruikte twee vormen die ik al in de kast had staan, maar als ik nu moest kiezen zou ik één van de ijsvormpjes van greenjump gebruiken. Geen last van BPA’s en andere “enge” stoffen!

banaan, perzik & kokosmelk ijsje

Bij vegan ijsjes kun je misschien denken dat je niet iets lekker romigs kan eten. Wrong! Want wat is er nou creamier én zomerser dan kokos? Voor deze romige ijsjes gebruikte ik één banaan, een stuk of vier perziken met schil en vier eetlepels kokosmelk. Blenden maar, invriezen en na een paar uur heb je de lekkerste ijsjes die je je kunt voorstellen. Heerlijk zoet door perzik en banaan en romig door de kokos.

framboos & muntthee ijsje

Frambozen zijn misschien wel mijn lievelingsvruchten. Ze smaken echt zomers en zijn niet zo zoet als de populairdere aardbeien. Voor dit recept gebruikte ik een doosje bevroren frambozen (ca. 225 gram) en 250 ml sterke muntthee. Voor een extra frisse touch voeg je voor het blenden ook nog wat muntblaadjes toe. Inschenken en wachten maar totdat je supermooie ijsjes hebt!

mango, kiwi & sinaasappel ijsje

Soms ik het gewoon het leukste om te experimenteren met waterijsjes. Laatst had ik nog een overrijpe mango, twee kiwi’s en een half glaasje sinaasappelsap over. Wat doe je dan? Lekker blenderen en in ijsvormpjes gieten natuurlijk!

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden legio. Eigenlijk is elke smoothie ook lekker in popsicle vorm en kun je dus makkelijk en snel vegan ijsjes maken zonder toegevoegde suikers. Niet alleen heerlijk voor volwassenen maar ook super verantwoord voor jouw kleine spruit/neefje/buurmeisje/oppaskindje!

Wat is jouw favoriete ijsjessmaak?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *