vegan paddenstoelenrisotto met doperwtjes

Soms heb je gewoon behoefte aan troosteten. Omdat je een slecht cijfer hebt gekregen, omdat je ruzie hebt of gewoon omdat het triest weer is. Wat is er dan lekkerder dan comfort food?! In plaats van te grijpen naar een vette hap (ja, ik probeer niet van die typische pregnancy cravings te krijgen) besloot ik daarom lekker aan de slag te gaan met vegan paddestoelenrisotto!

Het recept is simpel, maar je hebt we wat tijd en je koppie nodig. En juist doordat je er zo bij moet blijven, roer je als het ware je zorgen weg!

vegan paddestoelenrisotto met doperwtjes

  • voor circa twee borden
  • risotto voor twee personen (ik gebruikte een eetmaatje, maar dat is ca. 200 gram)
  • een gesnipperd uitje
  • 100 gram paddestoelen, in stukjes
  • 100 gram diepvriesdoperwtjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 500 ml bouillon of en glas wijn plus 350 ml bouillon
  • peper en tijm naar smaak

Traditioneel maak je een risotto met Parmezaanse kaas, maar hij kan ook prima zonder! Wil je toch wat meer smeuïgheid, dan kun je edelgistvlokken gebruiken.

bereidingswijze vegan risotto

supersimpel, alleen wat tijd nodig! #mushroom #risotto #peas #union #vegandelight #whatveganseat #buonappetito

Een foto die is geplaatst door José de Jong (@green_and_the_cities) op


Bak de ui en paddestoelen in een scheut olijfolie totdat ze mooi bruin zijn. Pers de knoflook uit boven de pan en laat even smoren met de kruiden. Zet in een schaal apart.

Verhit in dezelfde pan weer een scheut olijfolie. Bak de risotto kort aan totdat alle korrels glanzen van de olie. Voeg indien je wijn gebruikt deze eerst toe en wacht, terwijl je af en toe roert, totdat de rijst het vocht heeft opgenomen. Blijf op deze manier vocht toevoegen. Dit duurt meestal wel twintig minuutjes dus doe rustig aan. Is al het vocht opgenomen maar is de rijst nog niet gaar? Voeg dan gerust meer vocht toe.

Wanneer de rijst gaar is, voeg je de diepvriesdoperwtjes en de gebakken groenten toe en verwarm je het geheel. Buon appetito!

Wat is jouw favoriete comfort food?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *