villa augustus: hoe dichter bij dordt, hoe mooier het wordt

Mooi weer in Nederland, dat moeten we vieren met een terrasje. Met mijn verjaardag bezochten lief en ik Villa Augustus voor een lekker kopje thee met taart, en nu leek het ons leuk om het terras en de tuinen eens een bezoekje te brengen. Ik kan je zeggen: Villa Augustus is een hotspot in de regio Drechtsteden!

Van oorsprong is het gebouw een watertoren, maar door zijn vierkante bouw en metalen trappen aan de buitenzijde is dit een uniek bouwwerk. Anno 2016 doet het dienst als hotel en restaurant met zalen voor vergaderingen en bruiloften (oh ik zou zo graag nog een keertje!!), een mini-marktje en een eigen moestuin. Wat een plaatje… Binnen is het lekker industrieel, denk: hoge platfonds, beton en stalen details.

De kaart is klein en gevuld met zo veel mogelijk biologische en lokale producten. Helaas zijn dit niet veel vegetarische gerechten en moet ik de eerste vegan optie nog vinden, maar ik weet zeker dat ze aan speciale verzoekjes doen. De binnenzaal is ook ideaal om in te flexwerken en dat staat nu dus ook zeker in mijn agenda!

Ik kan je zeker aanraden om eens een bezoekje aan dit mooie complex te nemen, al was het maar voor een sanitaire stop met een kopje leut en iets lekkers (en dat hebben ze zeker). Kun je geen genoeg krijgen van VA, neem dan het gevoel mee naar huis en shop iets leuks en/of lekkers in het interne marktje!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *