[vintage verzameling] theekopjes- en serviezen

Dankzij mijn vele bezoekjes aan kringloopwinkels en de jaarlijkse Oranjemarkt heb ik aardig wat vintage verzamelingen aangelegd. Soms verzucht lief zich dat het wel erg uit de hand loopt, maar soms komen mijn verzamelingen ook wel eens goed van pas. Vandaar dat ik deze serie opstart van vintage verzamelingen. Vandaag begin ik geheel in ietwat kitscherige stijl met mijn verzameling theekopjes- en potten.

Ik denk dat ik al jong besmet ben met het theekopjesvirus. Als kind ging ik elke woensdag- en zaterdagmiddag alleen naar opa en oma toe, en op zondags kwamen we als gezin op theevisite. En zo had iedereen zijn eigen kopje. En zoals je verwacht, waren het heerlijk kitscherige theekopjes, compleet met gouden randjes en bloemen.

De grootmoeder van mijn lief hoorde van mijn liefhebberij en schonk mij een schattig landelijk servies in crèmekleur met kleine blauwe en paarsroze bloementjes. En van mijn oma erfde ik een super kitscherig mokkaservies dat ik geregeld tegenkwam in “mijn” Rotterdamse kringloop. Een leuke aanvulling op mijn allegaartje aan kringloop- en Koninginnemarktvondsten.

Dus toen we een huis kochten en we een servieskast uitzochten, wist ik dat het een buffetkast moest zijn inclusief glazen deurtjes. En waar lief “zijn”  kast gevuld heeft met allerhande bierglazen, prijken bij mij allemaal thee-, koffie- en mokkakopjes, -potten en melk- en suikerstelletjes.

En gister kwam die verzameling goed van pas tijdens een Afternoon Tea met mijn schoonzussen. We wilden hun bedanken voor hun ceremoniemeesterschap tijdens onze Winter Wonderland Wedding afgelopen Midwinter. Niet alleen konden we drinken uit mijn kopjes en theepot, maar ook maakte ik een etagère met grote borden, een suikerpotje en een kopje. Te cute!

Heb jij nog een mooi oud servies, of drink je liever thee uit een glazen theebeker? Volgende keer… mijn verzameling blikjes.

Liefs, José

José de Jong

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *