voeden niet vullen | goed voornemen #1

Januari is het al weer. Wat is die tijd toch snel gegaan! Januari is traditiegetrouw de maand van de goede voornemens. Nou geloof ik persoonlijk niet echt in goede voornemens. Als je iets wil doen, dan kun je daar toch het beste meteen NU mee beginnen? Desalniettemin, met de feestdagen achter de rug, is januari voor mij toch de maand van een paar goede nieuwe gewoontes. Goed voor mezelf zorgen hoort daar zeker bij. Voeden, niet vullen vind ik daarbij van levensbelang.

Okay, het klinkt dan misschien wel wat overdreven. Maar voeding is nou eenmaal essentieel. En ik geloof echt dat voeding in veel gevallen het beste medicijn is. Nu ons aapje en ik onlangs besloten hebben te stoppen met borstvoeding – okay, ook met de feestdagen achter de rug (al heb ik me alleen écht misdragen in de laatste week van het jaar) – wordt het hoog tijd om eens goed op mijn voeding te letten. Afvallen wordt namelijk afgeraden wanneer je zelf voedt, omdat de afvalstoffen dan in jouw melk terecht kunnen komen. Nou ben ik nooit een fan van diëten geweest. Maar bewust met eten omgaan, en kijken waar ik me het beste bij voel, dat doe ik toch met een geruster hart nu ik alleen voor mijzelf verantwoordelijk ben qua eten.

vegan - goede voornemens - green and the cities

Enniewees, dat is weer veel te veel gelul. Hoe wil ik dit voor elkaar krijgen? Allereerst ga ik me meer verdiepen in plantaardige eiwitten. In die laatste decemberweek heb ik zoveel vlees gegeten dat ik bijna spontaan veganist werd. Natuurlijk weet ik wel de magie van bonen, maar hoe maak je hier gevarieerde maaltijden mee? En hoe zorg je dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt? En dan toch lekker eet? Verder ga ik me inzetten om tussen de middag vaker warm te eten. In de vorm van een soepje, een lekkere salade of misschien wel bananenhavermout-pannenkoekjes. Ik weet het nog niet, maar mealpreppen en maaltijdplanning zijn hierbij onontbeerlijk.

Je leest het, ik loop er al helemaal warm voor! Dat wordt dus weer de kookboeken in duiken, maar inspiratie van anderen kan ik ook zeker gebruiken. Heb jij tips om gezonder te eten? Laat me het dan zeker weten!

Liefs, José

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *