doen waar ik gelukkig van word | goede voornemens #3

Het is misschien een open deur maar in 2018 wil ik meer tijd maken om dingen te doen waar ík gelukkig van word. Waarom? 2017 was het eerste jaar waarin ik volledig moeder was. 2017 was het jaar waarin mijn zoontje 1 jaar oud werd en dus steeds meer een eigen willetje krijgt. En 2017 was het jaar waarin ik af en toe zó behoefte had aan tijd voor mezelf.

Daarom wil ik in 2018 meer tijd voor mezelf maken. En dan bedoel ik niet alleen onder een kleedje op de bank te liggen Netflixen (al word ik daar zeker blij van!) maar juist erop uit te gaan en dingen te ondernemen. Eén van de dingen waarmee ik al een beetje aan het experimenteren ben geweest is fotografie. Stillevens vind ik super interessant en, in tegenstelling tot onze dreumes, makkelijker om de tijd voor te nemen. Wellicht schrijf ik me ook nog in voor een fotografiecursus, maar eerst wil ik me meer verdiepen in mijn eigen camera.

Wil ik dan toch eens thuis blijven, dan wil ik ook echt tijd voor mezelf nemen. Dus even niet dat scherm aan (geen tv, geen laptop en geen telefoon dus, HELLEP!) en gewoon “zijn”. Bleh, wat klinkt dat geitenwollensokkerig als ik dat zo typ maar ik bedoel het in positieve zin. Even lekker comfi een (haar)maskertje doen, een bad nemen, lekker snuggely een boek of tijdschrift lezen, je snapt het wel. Een momentje waar ik er eventjes “niet ben”…

2017 was ook het jaar waarin ik, na iets te veel tijd, eindelijk de laatste loodjes van mijn studie afgerond. Dit jaar lijkt het me leuk om iets meer aan zelfstudie te doen. In welke richting, dat weet ik nog niet. Maar iets nieuws leren, dat klinkt wel super leuk om te doen.

Dat was ‘m dan, deel 3 van de goede voornemens. Waar word jij gelukkig van? Kies jij vaak genoeg voor jezelf of ben je vooral een pleaser?

Liefs, José

Related Post

José de Jong

One Comment

  1. Wat een fijn bericht, zeker prioriteit blijven geven aan de dingen die je blij maken! Ik ben heel benieuwd naar hoe je fotografie zich gaat ontwikkelen, blijf je ons updaten :)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *