waarom ik wel eens niet-duurzaam koop

Vind je het af en toe niet hartstikke inspirerend, als bloggers laten zien dat ze ook maar mens zijn? Geïnspireerd door Groen Meisje en vegan Merel, die toe gaf wel eens kaas te eten, moet ik ook een confession maken: mijn naam is José en ik koop wel eens niet-duurzaam. Maar laten we wel wezen: niets is zwart-wit.

Al sinds jaar en dag maak ik er een sport van tweedehands kleding te scoren. Er leuke looks mee bedenken, mensen verrassen met het feit dat een (kleding)item preloved is, daar word ik blij van. Soms krijg ik van merken mooie fairtrade kledingstukken. Maar er zijn soms kledingstukken die voor mij onmogelijk lijken om “groen” te kopen.

Zoals je misschien weet heb ik een tijdje geleden mijn kledingkast onder handen genomen. En ben ik sinds juli vorig jaar moeder geworden. Twee feiten die er voor zorgen dat mijn garderobe veranderd is. Essentials zijn verschoven van kekke kokerrokken naar baggy jeans en ladylike jurkjes ingewisseld voor t-shirts. Je hoort het al, mijn smaak is veranderd en mijn kledingstijl daarmee ook.

er blijven wel eens van die items over die ik dan toch op de high street moet kopen

Voor aanvullingen in mijn kledingkast duik ik eerst mijn favoriete kringloopwinkels in (waarvan je er hier een aantal vindt). Maar er blijven wel eens van die items over die ik dan toch op de high street moet kopen. Zoals een galarok voor de bruiloft van een van mijn besties, terwijl ik nog zo van plan was een EcoFab outfit te dragen. Of een gebreide kokerrok van Esprit die ik kocht in een outlet. Je leest het: ik ben ook geen heilig sojaboontje.

Heb ik daar moeite mee? Ja. Deel ik deze aankopen trots op social media? Nee. Maar eigenlijk is dat gek, toch? Niemand is roomser dan de Paus, niemand is perfect, niemand kan het 100% van de tijd voorbeeldig doen. Maar waarom verbergen we dan krampachtig onze zwaktes? Ik merk dat ikzelf graag inspireer en daarom best practices laat zien. Maar ik wil me ook kwetsbaar opstellen en zeggen: ik ben ook een mens van vlees en bloed. Ik ben niet perfect, verre van zelfs, en ik kies ook wel eens het “makkelijke” alternatief. Soms zal ik dat delen, en soms ook niet. Hoe jij daar tegenover staat dat mag je zelf weten. Want we mogen allemaal onze eigen keuzes en afwegingen maken,
en dat vind ik zo mooi.

Liefs, José

Foto: Freestocks.org

Related Post

José de Jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *